Χαλκίδα: Το Βυζαντινό Μουσείο μέσα από τη… ματιά των μαθητών του 1ου Γυμνασίου και ο Ι. Ν. των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Καπνικαρέα

Κάθε χρόνο η Β’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας είθισται να επισκέπτεται το Βυζαντινό Μουσείου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. Η επίσκεψη τους θα ήταν μια συνηθισμένη, κλασικά και αυστηρά προκαθορισμένη διαδικασία, αν δεν επιστράτευαν τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Οι μαθητές είχαν λάβει καθορισμένες και σαφείς οδηγίες να ψάξουν και να φωτογραφήσουν συγκεκριμένα εκθέματα, να εκθέσουν τα συμπεράσματά τους σε tadlet που συνδέεται με ανοιχτό μάθημα στο e-class, και να ευχαριστηθούν τη διαδικασία.

Σε δεύτερο επίπεδο, η ομάδα περπάτησε μέσα από τη στολισμένη Ερμού και στάθηκε στον προαύλιο χώρο του ιστορικού και εμβληματικού ναού της Καπνικαρέας, όπου ακολούθησε ξενάγηση , ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές την προνομιακή θέση και το ιδιόμορφο σχήμα του ναού, την παλαιότητα του, καθώς και εικονογράφηση του εσωτερικά από το σπουδαίο Φώτη Κόντογλου.

Η «επίσκεψη» δεν τελείωσε εκεί. Μέσω της τεχνολογίας τα αποτελέσματα θα μεταφερθούν στην τάξη, και θα αναλυθούν από τους μαθητές.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!