Χαλκίδα: Το Εργαστήρι Τέχνης επισκέφθηκε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας


Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριές των τμημάτων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, που υλοποιούν το πρόγραμμα «Ο άλλος κόσμος», μαζί με τους/ις δασκάλους/ες τους και με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, επισκεφθήκαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Σκοπός της επίσκεψής ήταν να δουν τα παιδιά από κοντά ζώα, φυτά, έντομα, κοχύλια και όστρακα, ώστε να εμπνευστούν και να αξιοποιήσουν αυτή την εμπειρία και να την μετατρέψουν σε δημιουργία.

Ο δάσκαλος του Εργαστηρίου Παναγιώτης Καλογιάννης είχε φέρει τα απαραίτητα υλικά, χαρτιά, μπογιές, πινέλα και ότι άλλο ήταν απαραίτητο και με τη δική του βοήθεια, καθώς και με τη βοήθεια της δασκάλας Σοφίας Ζυγογιάννη, καθοδήγησαν τα παιδιά ώστε να μεταφέρουν στο χαρτί αυτά που έβλεπαν.

Τα παιδιά, μοιράστηκαν υλικά, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, βολεύτηκαν όπου και όπως μπορούσαν, καθισμένα ή ξαπλωμένα στο πάτωμα, ακουμπώντας σε βιτρίνες, κατάφεραν να αποτυπώσουν στο χαρτί ζώα, έντομα, κοχύλια και λουλούδια, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Μουσείου μικρών και μεγάλων.

Τα παιδιά ήταν άψογα, συνεργάσιμα και έλαβαν τα συγχαρητήρια από τους ανθρώπους του Μουσείου!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!