ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Υψηλή Γέφυρα: Εγκυμονεί κινδύνους η χρήση της;  Πότε έγινε η τελευταία συντήρηση ;  — Ποιος έχει την ευθύνη ; Τι απαντά ο Γ. Κελαϊδίτης

Της Μαρίας Καράπα

Η τραγική εξέλιξη στα Τέμπη οδήγησε την κυβέρνηση στην ανάγκη να επανεξεταστούν όλες οι βασικές υποδομές της χώρας που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της λειτουργίας των  αεροδρομίων , την τήρηση των κανόνων της επιβατηγού ναυτιλίας ,τις σήραγγες αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται οι γέφυρες. Εδώ στην Εύβοια έχουμε την υψηλή γέφυρα που μετρά 30 χρόνια ζωής . Είναι λογικό να προκαλούνται -και λόγω της τραγικής συγκυρίας των Τεμπών- ερωτήματα δικαιολογημένα. Από απλοϊκά μέχρι και πολύ σύνθετα .

Ρωτήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη για να έχουν οι Ευβοιώτες και όχι μόνο γνώση για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κατάσταση της γέφυρας από την οποία διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες ΙΧ και φορτηγά το χρόνο. 

Μαρία Καράπα : Κε Κελαϊδίτη υπάρχουν αρκετοί Ευβοιώτες που έχουν θορυβηθεί μετά από ότι συνέβη που ανέδειξε και πάλι τις τραγικά χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους. που κόστισαν πολλές ζωές όχι μόνο στα Τέμπη αλλά και σε πλείστες όσες περιπτώσεις στο παρελθόν. Θέλουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει  με την υψηλή γέφυρα . Να ξεκινήσουμε από την ευθύνη. Σε ποιον ανήκει η εποπτεία της κατάστασης της και της συντήρησή της ;

 Γιώργος Κελαϊδίτης: Το θέμα είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών που αναθέτει επί μονίμου βάσεως σε τεχνικό σύμβουλο τις εργασίες συντήρησης. 

Μ.Κ. Εσείς έχετε εντοπίσει ως περιφέρεια κάποια προβλήματα; 

Γ. Κ. Ναι. Όσες φορές εντοπίσαμε κάποια προβλήματα από αυτοψίες ή οχλήσεις πολιτών, ενημερώσαμε προφορικά και εγγράφως την ειδική υπηρεσία του υπουργείου. 

Μ.Κ. Οι επισκευές που πραγματοποιούνται κατά καιρούς σε τι αφορούν; 

- Διαφήμιση -

Γ. Κ. Κυρίως αφορούν σε βλάβες στο οδόστρωμα, καμένες λάμπες φωτισμού και ασφαλτικά. 

Μ.Κ. Η καλωδίωση έχετε εικόνα σε τι κατάσταση βρίσκεται ; Πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση; 

Γ.Κ. Τον Δεκέμβρη του 2021 παρατηρήσαμε μια εκτεταμένη ταλάντωση των καλωδίων. Άμεσα ανταποκρίθηκε η υπηρεσία του Υπουργείου και επισκευάστηκε το πρόβλημα. Εκτεταμένη συντήρηση στην καλωδίωση έγινε πριν από 2-3 χρόνια περίπου.

Μ.Κ. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας 

Γ.Κ. Σε ότι γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Δεν έχουμε ενημερωθεί για κάποιο πρόβλημα. 

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!