Ψήφισμα του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την κινητοποίηση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας στις 29 Νοεμβρίου

Ψήφισμα
του απερχόμενου Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας για την κινητοποίηση του Κ.Υ. Ιστιαίας στις 29/11
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι του Κ.Υ Ιστιαίας, κάτοικοι του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη μας στον αγώνα που κάνετε για στελέχωση του Κ.Υ. Ιστιαίας με το απαραίτητο προσωπικό. Χαιρετίζουμε τη στάση των γιατρών που δε δέχονται να δουλεύουν με “εντέλλεσθε”, δε δέχονται να καθαιρούνται συνάδελφοι τους με κριτήρια τη στήριξη τους στους κυβερνώντες, στην 5η ΥΠΕ και στο Υπουργείο.
Σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα υγειονομικοί, εργαζόμενοι των Νοσοκομείων ενώνουν τις φωνές τους και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι το ελπιδοφόρο.
Ο αγώνας που αυτή τη στιγμή κάνετε, το συλλαλητήριο που πραγματοποιείτε είναι μια αρχή, κόντρα στη χρόνια υποβάθμιση των δομών υγείας. Μια αρχή για να κατακτήσουμε το Ε.Σ.Υ που αξίζουμε στο Νομό της Εύβοιας. Για να μην πεθαίνουμε στις καρότσες αγροτικών, για να μη βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να βρούμε την υγειά μας. Είναι αγώνας για να υπάρχει μόνιμο προσωπικό με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, των νοσηλευτών, των γιατρών.
Στηρίζουμε τον αγώνα σας για να φτιαχτεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην περιοχή σας, να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας της
Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα ότι οι παροχές υγείας θα χαρακτήριζονται από κτίρια κακοσυντηρημένα, που μπάζουν νερά, χωρίς γιατρούς, με μετακινήσεις προσωπικού από δω και από εκεί, με παραπέρα εμπορευματοποίηση.
Αν και δε βρισκόμαστε στη συγκέντρωση σας σήμερα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, το επόμενο διάστημα δεσμευόμαστε για συντονισμό και οργάνωση του αγώνα, με όλους τους τρόπους για να κερδίσουμε ότι μας αξίζει!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ Κ.Υ.-

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
  • ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ “ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ” ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
  • ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ Β.Α.Ε
  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
    ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ο 13ος και 14ος ΜΙΣΘΟΣ, Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΊ ΤΙΣ ΤΕΛΕΣΊΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΊΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΩΝ ΜΙΣΘΏΝ ΣΤΑ ΕΠΊΠΕΔΑ ΤΟΥ 2012.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!