Εύβοια-Αποκλειστικό: Χάθηκαν δύο γυναίκες ορειβάτισσες- Τις βρήκε ο Πρόεδρος της κοινότητας Καμπιών (Μίλησε στο evia online- Όλες οι λεπτομέρειες για την διάσωσή τους )

Της Μαρίας Καράπα

Τέλος στην ανησυχία στις αρχές αλλά και στους οικείους τους, έδωσε η εύρεση των δυο γυναικών που θα έκαναν ορειβασία και για τρείς ώρες περίπου αγνοούνταν στην περιοχή Ξηροβούνι- Καμπιά στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αφού είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evia online οι 2 γυναίκες που είναι ορειβάτισσες πήραν λάθος μονοπάτι που τις οδήγησε σε δασική περιοχή στα Καμπιά. Ειδοποίησαν οι ίδιες την πυροσβεστική στις 19.50 μμ που τις εντόπισε μέσω του στίγματος του κινητού . Άμεσα στο σημείο για τον εντοπισμό τους έσπευσαν τρία οχήματα με 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές των Ψαχνών καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Καμπιών Γιαπλές Παναγιώτης που τις εντόπισε πρώτος και μας μίλησε αποκλειστικά :

Μαρία Καράπα : Εσάς κ. Γιαπλέ ποιος σας ειδοποίησε ; 

Γιαπλές Παναγιώτης : Ο δήμαρχος ο Γ. Ψαθάς κα Καράπα. Πρόκειται για 2 κοπέλλες απο την Αθήνα που ήρθαν για ορειβασία.

Μ.Κ. Πόσο ετών;

Γ.Π. Μεταξύ 25-30

Μ.Κ. Πώς χάθηκαν; 

Γ.Π. Ξεκίνησαν από το Σαρακήνικο και άφησαν το αυτοκίνητό τους πριν το καταφύγιο. Πήραν όμως το λάθος μονοπάτι και χάθηκαν.

Μ.Κ. Μετά από πόση ώρα τις βρήκατε; 

Γ.Π. Μετά απο 45 λεπτά τις βρήκα στους πρόποδες του Ξηροβουνίου. Ανακουφίστηκαν που τις συνάντησα και με ευχαρίστησαν. Τέλος καλό όλα καλά.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!