ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Χαλκίδα: Συν/ξη της δασκάλας που κατήγγειλε τον Δήμο για την ασφάλεια των μαθητών-Τι αποκαλύπτει!

Της Μαρίας Καράπα

Δημοτικό σχολείο Βατώντα. Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 9 το πρωί. Οι δάσκαλοι είναι από νωρίς στις θέσεις τους . Το κρύο τσουχτερό καθώς επικρατεί παγετός. Αναμένουν τους μαθητές τους . Μάταια όμως αφού κανένα παιδί δεν ήρθε στο σχολείο, που σύμφωνα με την χθεσινή καταγγελία της Προϊσταμένης του σχολείου κας Ελένη Μιτζιφίρη, το προαύλιο του και ο περιβάλλοντας χώρος του μπορούσαν να αποδειχθούν παγίδα για τα μικρά παιδιά, αφού δεν είχαν καθαριστεί.

Το Evia online συνομίλησε με την κα Μιτζιφίρη για τις καταγγελίες της αλλά και τα δεδομένα που προκαλούν έκπληξη, αν όχι οργή, αφού θα μπορούσε αν υπήρχαν παιδιά, να είχαμε ενδεχομένως και κάποιο ατύχημα.
Ελένη Μιτζιφίρη
Μ.Κ:  Είχατε από χτες κάνει μια ανάρτηση - καταγγελία. Τι σας ώθησε σε αυτή την ενέργεια;

Ε.Μ: Η ανησυχία μου για την ασφάλεια των παιδιών. Δεν μπορώ να βλέπω εν δυνάμει κίνδυνο για τα παιδιά μας και να σιωπώ. Οι γονείς, μας τα εμπιστεύονται. Όφειλα λοιπόν να καταγράψω την κατάσταση ώστε όλοι να γνωρίζουν.

Μ.Κ: Ήσασταν ιδιαίτερα καυστική στην ανάρτηση σας για την δήμαρχο κ Βάκα και την απόφαση της να ανοίξει τα σχολεία.

Ε.Μ: Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι μέσα στην υποχρέωση που έχουμε να προφυλάσσουμε τους μαθητές μας! Σκεφτείτε κα. Καράπα να συνέβαινε ένα ατύχημα σε ένα παιδί, επειδή υπάρχει παγετός και χιόνια μέσα και πέριξ του σχολείου. Τι θα τους έλεγα στους γονείς; Δικαίως θα μου έλεγαν, καλά ο δήμος δεν έκανε κάτι. Εσύ, γιατί δεν μας ειδοποίησες;

Μ.Κ: Το κάνατε για να καλυφθείτε και εσείς;

Ε.Μ: Το έκανα για λόγους προστασίας των παιδιών! Είμαστε εδώ για να τους μαθαίνουμε γράμματα, να τους καλλιεργούμε την αίσθηση της ασφάλειας και να τα προστατεύουμε.

Μ.Κ: Επικοινώνησαν γονείς μαζί σας;

Ε.Μ: Πολλοί γονείς επικοινώνησαν μαζί μου το απόγευμα της Πέμπτης 9/2 να μου δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο με αυτές τις συνθήκες.

Μ.Κ: Επικοινωνήσετε με τον δήμο για να ενημερώσετε;

Ε.Μ: Όχι γιατί περίμενα μετά την ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων, να περάσουν συνεργεία του δήμου να καθαρίσουν το σχολείο. Όταν είδα ότι πήγε 5.30 το απόγευμα και κανείς δεν είχε εμφανιστεί κατάλαβα ότι δεν θα περάσουν, οπότε και έκανα την ανάρτηση.

Μ.Κ: Σήμερα προχωρήσατε και σε νέα ανάρτηση.

Ε.Μ: Πράγματι σήμερα το πρωί, όταν έφτασα στο σχολείο μια ώρα πριν, ώστε να ανοίξω την θέρμανση, είδα δυο υπαλλήλους του δήμου με φτυάρια, να προσπαθούν να καθαρίσουν τον προαύλιο χώρο και την είσοδο, χωρίς να έχουν αλάτι να ρίξουν έστω στα σκαλιά , ώστε να μειώσουν την πιθανότητα ατυχήματος. Ευτυχώς επικράτησε η λογική των γονέων που κράτησαν στο σπίτι τα παιδιά τους.

Μ.Κ: Ενημερώσατε την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ευβοίας, για την κατάσταση;

Ε.Μ: Σήμερα ενημέρωσα εγγράφως για την ολική απουσία των μαθητών από το σχολείο, και την παρουσία όλων των εκπαιδευτικών, που παρέμειναν στο σχολείο μέχρι την λήξη του ωραρίου.

Δείτε την ανάρτηση της Ελένης Μιτζιφίρη το πρωί της Παρασκευής:

Δημοτικό σχολείο Βατώντα! Μετά, τη χθεσινή μου ανάρτηση, σήμερα το πρωί, 07:50πμ, η δημοτική αρχή, στην προσπάθειά της, να εξευτελίσει, την εκπαιδευτική κοινότητα, έστειλε δύο υπαλλήλους, ( εντολές εκτελούν, δεν φταίνε αυτοί), όχι για να ρίξουν αλάτι και το χιονόνερο που ρίχνει, να κάνει τη δουλειά του, αλλά, πήρε ο ένας από τους δύο, ο άλλος περίμενε στο αυτοκίνητο, το φτυάρι, για να αποδείξουν τι ακριβώς;

Την προχειρότητά τους; την έλλειψη σχεδίου και σχεδιασμού; την έλλειψη εποπτείας στους υφιστάμενους; την επιβεβαίωση της ανυπαρξίας του προέδρου του ΝΠΔΔ; Μέχρι εδώ! Πλέον δεν κοροϊδεύετε τον εκάστοτε δ/ντη ή προϊστάμενο σχολικής μονάδας, κοροϊδεύετε την κοινωνία! Ντροπή σας! Υ.γ. ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ, ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!