Εύβοια : Αργυρώ Παπαθανασίου- Η φοιτήτρια από το Βασιλικό που σώθηκε στα Τέμπη-Τι μας είπαν συγκλονισμένοι οι συγγενείς της

Πλησίαζε μεσημέρι της Πέμπτης όταν έφτασα στο Βασιλικό στον γνωστό φούρνο του Θανάση Παπαθανασίου. Είχα μιλήσει νωρίτερα με τον παππού της 19χρονης Αργυρώς που είναι φοιτήτρια νομικής και τραυματίστηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο στην Λάρισα με την συμπαράσταση του πατέρα της Νίκου Παπαθανασίου και της μητέρας της Μαρίας.

Στο μυαλό μου γυρνούσαν οι εικόνες από το τραγικό  δυστύχημα. Η προσέγγιση σε ανθρώπους η συγγενείς ενός τραυματία  σε αυτές τις περιπτώσεις ποτέ δεν είναι εύκολη. Είναι ο πόνος της ξαφνικής είδησης που μας μουδιάζει όλους, είναι η ανακούφιση που το παιδί είναι ζωντανό, είναι η οργή για τις ευθύνες... Η οικογένεια αυτή όμως είναι δεμένη και στα δύσκολα στέκεται ως  βράχος. 

Εύβοια -Αποκλειστικό: Ο πατέρας της Αργυρώς που σώθηκε στα Τέμπη Νίκος Παπαθανασίου μιλά για τις άγνωστες στιγμές και τους ευεργέτες της κόρης του (ηχογραφημένο)

Εμφανώς εφησυχασμένοι ήταν οι συγγενείς της Αργυρώς που ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, όπως μου εξήγησαν πολύ ευγενικά. Ζήτησα αν μπορούν να μου πουν λεπτομέρειες για τις τραγικέ ς στιγμές που έζησε η εγγονή, η ανιψιά ,η αδερφή...

Η γιαγιά Αργυρώ: Το κορίτσι πάλεψε τόσο πολύ να μπει στην Νομική και έκανε τόσα όνειρα. Πήγε με μεγάλη χαρά στο Πανεπιστήμιο και εδώ που ήρθε τις Απόκριες ήταν ξέγνοιαστη και χαμογελαστή. Πρώτη φορά επέλεξε όταν έκλεισε το εισιτήριο το βαγόνι 2, συνήθως ταξίδευε στο 4 ή στο 5.  Έχει κατάγματα στα πλευρά και εγκαύματα στο σώμα, ενώ βρίσκεται στο οξυγόνο.

"Το παιδί έπεσε από ουρανοξύστη και έμεινε όρθιο," είπε η φίλη της οικογένειας. 

Ο πατέρας Νίκος που συνομίλησα τηλεφωνικά για λίγο θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του που το παιδί του είναι ζωντανό και χρωστάει την ζωή του στον ήρωα αστυνομικό που το έσωσε, όπως επίσης και στον αστυνομικό που με το περιπολικό την μετέφερε στο Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός τραυματισμένος επιβάτης έβγαλε έξω εκείνη, άλλα 2 κορίτσια και ένα αγόρι από το παράθυρο. Με το κινητό της ειδοποίησε ο αστυνομικός τις αρχές για το δυστύχημα και περίμενε μαζί τους μέχρι να τους παραλάβει το περιπολικό για να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Λάρισας. «Με ενημέρωνε συνεχώς για το παιδί όσο κατευθυνόμουν προς τη Λάρισα. Δεν άφησε λεπτό το παιδί μου. Έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να φτάσουμε εμείς»

Η θεία Ελένη (γυναίκα του αδερφού του πατέρα) είπε ότι της έστειλε η μαμά της κοπέλας τα ρούχα που φορούσε την μοιραία νύχτα και ήταν μαύρα από τον καπνό και την φωτιά που όπως χαρακτηριστικά είπε «έγλυψε το σώμα της» 

Ο αδερφός της Θανάσης ήρεμος και ανακουφισμένος για την αδερφή του που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της, είπε πως: “είναι μαχήτρια και θα το ξεπεράσει.”

Αποχαιρέτησα τα μέλη της πολύ ωραίας και δεμένης οικογένειας Παπαθανασίου που θα έχουν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν ξανά την Αργυρώ τους, με την υπόσχεση ότι μόλις επιστρέψει θα συναντηθούμε και πάλι,στην χαρά τους !

Εύβοια -Αποκλειστικό: Ο πατέρας της Αργυρώς που σώθηκε στα Τέμπη Νίκος Παπαθανασίου μιλά για τις άγνωστες στιγμές και τους ευεργέτες της κόρης του (ηχογραφημένο)

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!