Εύβοια: Η αναγνώριση-επιβράβευση των εθελοντών του νομού μας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (φωτο)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού , διοργάνωσε χθες στην Χαλκίδα μια ειδική εκδήλωση βράβευσης των εθελοντικών ομάδων του Νομού. Των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βοηθήσουν νύχτα και μέρα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών τον συνάνθρωπο χωρίς να περιμένουν καμία υλική ανταμοιβή αλλά μόνο εκείνη του χαμόγελου και του ευχαριστώ από όσους χρήζουν βοήθειας για οποιοδήποτε λόγο.

Αυτούς τους ανθρώπους με την ανεκτίμητη και άδολη προσφορά τίμησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας και ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει για αυτούς ως δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους, όπως ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επεσήμανε στο καλωσόρισμά του.  Η σπουδαία αυτή εκδήλωση άρχισε με την προβολή ενός βίντεο αφιερωμένο στον εθελοντισμό. Εν συνεχεία Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με την εθελόντρια Ιωάννα Κούκουζα που παρέλαβε εμφανώς συγκινημένη το βραβείο από τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των 36 εθελοντικών ομάδων και συλλόγων από όλη την Εύβοια. Στην πολύ όμορφη εκδήλωση έλαμπαν τα πρόσωπα και ακουγόταν συνεχώς μία Λέξη Ευχαριστώ για την άοκνη προσπάθεια και βοήθεια των ανθρώπων αυτών που είναι οι πραγματικοί σύγχρονοι ήρωες .

. Εκτός του περιφερειάρχη, μίλησαν επίσης για το σημαντικό έργο των εθελοντών ο αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, οι βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, οι αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Βαρδακώστες και Μεταφορών Δημήτρης Βουρδάνος, οι δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς και Καρύστου Δημήτρης Ξυπόλητος,

οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς και Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο διοικητής της Σχολής Πεζικού – Υποστράτηγος Λύσανδρος Ξηρογιάννης, ο λιμενάρχης Χαλκίδας – Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Φλουρής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας – Πύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας Κωνσταντίνος Αγιασοφίτης, ο εκτελεστικός γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μούτσιος, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Κώστας Λάππας το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας Αντώνης Νταβαρίας ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης Ευβοίας Βασίλης Ευθυμίου και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Σπύρου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!