Εύβοια: “Έλαμψε” η παραλία στο Κουρέντι – Δράση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και το “Χαμόγελο του παιδιού”

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Δράσης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας , σε συνεργασία με το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ και τον Δήμο Χαλκιδέων , έλαβε μέρος την σήμερον , στην διενέργεια υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού επί του Παραλιακού – θαλάσσιου χώρου στην Παραλία ‘’Κουρέντι‘’ Χαλκίδας. Εν λόγω καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από ιδιωτικό καταδυτικό Συνεργείο ‘’AEGEAN SEALS’’ και από μαθητές της Γ’ Τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, με επίβλεψη από Λιμενικά Όργανα του αρμόδιου γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Κ.Λ. Χαλκίδας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, συλλέχτηκαν ανακυκλώσιμα αντικείμενα από τον βυθό – παραλία (παλιές ρόδες-πλαστικά-κουτάκια αλουμινίου-γόπες κ.α.) τα οποία μετεφέρθησαν με μέριμνα του Δήμου Χαλκιδέων, σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων-ανακυκλώσιμων υλικών .
Στόχος, όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και η ανάπτυξη του αισθήματος του εθελοντισμού. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καθώς και εθελοντικές οργανώσεις.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!