Εύβοια: Εικόνα εγκατάλειψης στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς – Μούχλα στην κουζίνα, χωρίς υπνωτήρια και έλλειψη προσωπικού!

Τις τραγικές καταστάσεις, που αντίκρυσαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, στους Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΠΠΑΧ, περιγράφουν αναλυτικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν, αλλά και στο φωτογραφικό υλικό που παραθέτουν

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες το προεδρείο του Σωματείου επισκέφθηκε δομές του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Δυστυχώς όπου και αν πήγαμε η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν εγκατάλειψη και, σε πολλές περιπτώσεις, συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους.

Ξεκινώντας τους Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΠΠΑΧ είδαμε ακραίες καταστάσεις και επιγραμματικά αναφέρουμε:

- Διαφήμιση -

— Μη ύπαρξη, των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία, υπνωτηρίων για τα βρέφη.

— Μούχλες στους χώρους παρασκευής του φαγητού των παιδιών.

— Κλιματιστικά που δεν μπορούν να λειτουργήσουν στη θερινή περίοδο.

— Μη χορήγηση των νόμιμων μέσων ατομικής προστασίας (π.χ. χορηγούνται πλαστικές ποδιές covid μίας χρήσεως αντί των προβλεπόμενων υφασμάτινων ποδιών των μαγείρων).

Σε πολλούς Παιδικούς Σταθμούς δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη ασφαλείας για περιπτώσεις σεισμών ή πυρκαγιών (π.χ. πόρτες με μπάρες που να ανοίγουν προς τα έξω, ώστε άμεσα να εκκενώνεται ο χώρος).

Η έλλειψη προσωπικού στο βοηθητικό προσωπικό είναι τέτοια που, επί παραδείγματι, σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει μαγείρισσα και τα χρέη αυτής καλύπτει βοηθός μάγειρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη νομιμότητα των υπηρεσιών αυτών.


Μεγάλη είναι η έλλειψη και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα τμήματα λειτουργούν μόνο χάρη στις υπερβάλλουσες προσπάθειες των εργαζόμενων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!