Σεισμός ΤΩΡΑ στην Εύβοια - Επίκεντρο & Ρίχτερ

Δείτε εδώ που έγινε σεισμός στην Εύβοια

Δείτε εδώ που έγινε σεισμός στην Εύβοια LIVE. Οι αναγνώστες τoυ eviaonline έχουν τη δυνατότητα 24 ώρες το 24ωρο να ενημερώνονται με εγκυρότητα, σε πραγματικό χρόνο, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Πάνω στο χάρτη, βλέπετε σε διάφορα σημεία κάποια σύμβολα. Οι κύκλοι δείχνουν τις περιοχές στις οποίες ο σεισμός είχε μέγεθος μέχρι 5 Ρίχτερ. Σε περίπτωση που δείτε αστέρι, τότε ο σεισμός είναι μεγαλύτερος ή ίσος των 5 Ρίχτερ.

Οι μεγάλοι κύκλοι δείχνουν τις περιοχές που σημειώθηκε σεισμός από 4 μέχρι 5 Ρίχτερ, οι μικρότεροι κύκλοι τις περιοχές που η σεισμική δραστηριότητα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 4 Ρίχτερ, ενώ οι πολύ μικροί κύκλοι δείχνουν τους σεισμούς κάτω των 2,5 Ρίχτερ.

Πατώντας επάνω στον χάρτη, μπορούμε να δούμε το επίκεντρο του σεισμού, την ακριβή ώρα, το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, το εστιακό βάθος του σεισμού και την τοποθεσία με τις ακριβείς συντεταγμένες του επιλεχθέντος σημείου (γεωγραφικό πλάτος latitude και γεωγραφικό μήκος longitude)

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο κάθε σεισμός που εντοπίζεται καταγράφεται αυτόματα, ενώ στη συνέχεια διεξάγονται διασταυρώσεις και αναλυτική έρευνα.

Σεισμός Τώρα: Τελευταίες Ειδήσεις & Νέα

Τι είναι σεισμός;

Ο σεισμός προκαλείται από ξαφνική απελευθέρωση συσσωρευμένης ενέργειας στον φλοιό της Γης. Τον αντιλαμβανόμαστε στην επιφάνειά της καθώς μέρος της ενέργειας μεταφέρεται εκεί με τα σεισμικά κύματα. Τα κύματα αυτά διαδίδονται στον φλοιό με ταλαντώσεις των πετρωμάτων και φθάνοντας στην επιφάνεια προκαλούν τις αναταράξεις του εδάφους που αισθανόμαστε.

Σεισμός

Άνθρωπος και Σεισμοί συνυπάρχουν και πορεύονται μαζί από τότε που ο άνθρωπος συνέλαβε τον εαυτό του. Στο πέρασμα του χρόνου, το Άσκεπτον φυσικό φαινόμενο έδωσε Μύθους και Θεότητες, σταμάτησε πολέμους, ανέτρεψε εξουσίες. Η Μοιραία αυτή συνύπαρξη, γέννησε κάποτε στον Άνθρωπο την ανάγκη να καταλάβει καλύτερα τα χαρακτηριστικά του Σεισμού, να προσπαθήσει να προβλέψει την συμπεριφορά του.

Σεισμός

Κι ενώ έχουν αναμφίβολα γίνει σημαντικά βήματα προόδου, η χρονική πρόβλεψη των Σεισμών δεν είναι μέχρι σήμερα εφικτή. Στην προσπάθειά μας όμως αυτή μάθαμε, και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, πολλά. Για παράδειγμα, τώρα καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα πού θα γίνουν οι σεισμοί του μέλλοντος, πόσο μεγάλοι θα είναι οι μεγαλύτεροι από αυτούς, και ποιές φυσικές ιδιότητες του εσωτερικού της Γης τους ευνοούν. Επίσης, παρακολουθώντας τις ενόργανες καταγραφές των σεισμογράφων, ξέρουμε αν μία περιοχή βρίσκεται σε σεισμική έξαρση, αν περνά περίοδο σεισμικής ηρεμίας, ή απλά φιλοξενεί μία μέση σεισμικότητα. Συνδυάζοντας τις πληροφορίες αυτές με δεδομένα από ιστορικούς και προϊστορικούς σεισμούς ανά περιοχή, έχουμε μία ολιστική προσέγγιση για την καλύτερη κατανόηση της επαναληψιμότητας των ισχυρών σεισμών στη Γη.

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι ερευνητικό κέντρο που μελετάει (μεταξύ άλλων) τη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1893. Ο Άκης Τσελέντης είναι Έλληνας διδάκτωρ Γεωφυσικής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Άκης Τσελέντης / Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών

Σεισμός τώρα στην Εύβοια: Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Η ομάδα σεισμολογίας επικεντρώνεται στη συστηματική μελέτη και παρακολούθηση της σεισμικότητας της Ελλάδος, στην ανάλυση προσεισμικών, κύριων και μετασεισμικών ακολουθιών, στον υπολογισμό μηχανισμών γένεσης σεισμών και όλων των ιδιοτήτων σεισμικών πηγών/διαρρήξεων, στην μελέτη μικροσεισμικής δραστηριότητας και προκαλούμενης σεισμικότητας, αλλά και στην έρευνα με κατεύθυνση την πρόγνωση των σεισμών.

Επιχειρησιακές δραστηριότητες και Υπηρεσίες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

  • 24ωρη παρακολούθηση της σεισμικότητας (προσδιορισμός υποκέντρου και τοπικού μεγέθους) στη χώρα και πληροφόρηση της πολιτείας και του γενικού πληθυσμού σε σχεδόν πραγματικό χρόνο για την καταγραφή σεισμικών δονήσεων
  • Φιλοξενία και παροχή δεδομένων σεισμολογικών δικτύων του Εθνικού Δικτύου Σεισμογράφων
  • Σύνταξη και επικαιροποίηση καταλόγου ενόργανης και ιστορικής σεισμικότητας
  • Ανάπτυξη φορητού σεισμολογικού δικτύου με σκοπό την βελτίωση της παρακολούθησης και εκτίμησης της σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας
  • Μελέτες σεισμικής επικινδυνότητας
  • Λήψη, ανάλυση και επεξήγηση σεισμολογικών δεδομένων και δεδομένων ισχυρής σεισμικής κίνησης για λογαριασμό οργανισμών όπως το Αττικό Μετρό και η ΔΕΗ
  • Εκπαίδευση προσωπικού για την υποστήριξη δικτύων σεισμογράφων
  • Συμβουλευτικός ρόλος (π.χ. κέντρο ελέγχου εκτάκτων καταστάσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου, στην περίπτωση σεισμικής δραστηριότητας σε περιοχές που διασχίζει ο εθνικός αγωγός φυσικού αερίου
Σεισμογράφος

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Α.Ε. - CHALKIS SHIPYARDS S.A.

- Διαφήμιση -
'Ελα Σκύρο'Ελα Σκύρο

eviaonline.gr Social Media

Για να είστε πάντα EVIA online
- Διαφήμιση -
Soya HellasSoya Hellas
- Διαφήμιση -
Taekwondo Skyros Pelasgoi ΠΕΛΑΣΓΟΙ Σκύρος / TAEKWONDO ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΣΚΥΡΟΣTaekwondo Skyros Pelasgoi ΠΕΛΑΣΓΟΙ Σκύρος / TAEKWONDO ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΣΚΥΡΟΣ
- Διαφήμιση -
La strada Diverso Restaurant by XarisisLa strada Diverso Restaurant by Xarisis
- Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη Ρώσου -
Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη Ρώσου 100χρόνιαΙερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη Ρώσου 100χρόνια
Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας
- Διαφήμιση -
AKFA chemicals - ΧαλκίδαAd image
- Διαφήμιση -
Kaneloriza (κανελόριζα)Kaneloriza (κανελόριζα)
- Διαφήμιση -
Γύρος Grill Ψητοπωλείο ΧαλκίδαΓύρος Grill Ψητοπωλείο Χαλκίδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σεισμός Τώρα: Τελευταίες Ειδήσεις & Νέα