Ξεκίνησε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας -Βορίδης: Η αριστερή αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί θέλει τον ανθρώπινο πόνο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας).

Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, έσπευσε να σηκώσει το γάντι, χαρακτηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας «καλοδεχούμενη». Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως «εντολοδόχο συγκεκριμένων μιντιακών συμφερόντων» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία.

Η πρόταση που υπογράφεται από 85 βουλευτές, προϋποθέτει τριήμερη συζήτηση με τοποθετήσεις, βουλευτών, υπουργών και πολιτικών αρχηγών, ενώ θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στην έναρξη της συζήτησης το λόγο πήραν δύο βουλευτές από τα κόμματα που υπογράφουν την πρόταση (Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ στη συνέχεια θα απαντήσει ο Θάνος Πλεύρης για λογαριασμό της ΝΔ.

Ακολουθούν εκπρόσωποι των κομμάτων με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη, ενώ η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις 03:00, προκειμένου να εκκινήσει εκ νέου στις 9 το πρωί της Τετάρτης. Αύριο, η συνεδρίαση θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την Πέμπτη η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσεις περί τις 8 με 9 το βράδυ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!