Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες εκτός της εμπορίας ανθρώπου- Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης

Ένοχη μόνο για εκβιασμό, κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης που βιάστηκε και εξεδιδόταν από τον Ηλία Μίχο, όπως αποφάσισε το δικαστήριο πριν λίγο, στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία. Ανατράπηκε έτσι η εισαγγελική πρόταση.

Την ενοχή του 55χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία και παράνομη κατοχή όπλων αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Τον έκρινε αθώο μόνο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.


Η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ένοχη κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η ίδια η μητέρα της 12χρονης ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Η απόφαση του δικαστηρίου σε άλλα σκέλη ήταν ομόφωνη και σε άλλα κατά πλειοψηφία.

Οι λοιποί κατηγορούμενοι
Αναφορικά με τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Παράλληλα, η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν τον ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Το δικαστήριο αθώωσε 6 εμπλεκόμενους και καταδίκασε άλλους 18.

Επίσης, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!