Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Τα αναρίθμητα θαύματα-Τι λέει ο Πρωθιερέας του Ναού για ένα από τα εμβληματικά θαύματα του Οσίου-Αποκλειστικά στο evia online (βίντεο)

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Αναρίθμητα είναι τα θαύματα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου που έχουμε την ευλογία να βρίσκεται στο νησί μας το ιερό και άφθαρτο σκήνωμά του, όταν το μετέφεραν από το Προκόπι της Καππαδοκίας οι πρόγονοί μας, 100 χρόνια πριν. Φέτος η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας Ιστιαίας και Β. Σποράδων έχει αφιερώσει το 2024 στα 100 χρόνια από την έλευση του Οσίου στο Προκόπι. Έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις ενώ στην εορτή του Οσίου παρών θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος έδωσε το παρόν στην πρώτη εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Ξενώνα, όπου φορτισμένος συναισθηματικά χαιρέτισε την εκδήλωση. Αναφερόμενος στον κ. Πρόδρομο Ενωτιάδη τόνισε την εξαιρετική του παρουσίαση στην οποία δεν παρέλειψε καμία πτυχή της αναδρομής στα 100 χρόνια. Έδωσε δε συγχαρητήρια στα μικρά και μεγάλα παιδιά που τραγούδησαν.

Επίσης οι πιστοί αναμένουν με αδημονία να αλλάξουν τα ιερά άμφια του Οσίου, που όπως αποκάλυψε στο evia online ο Πρωθιερέας του ναού π. Ιωάννης Μάρκου πρόκειται να αλλάξουν φέτος και θα έχουν χρώμα λευκό, όπως ζήτησε ο Άγιος να μεταφέρουν στους ιερείς, πιστοί που εμφανίστηκε όπως συμβαίνει κάθε 20 με 25 χρόνια. Η ημερομηνία πάντως -και αυτό πρέπει να τονιστεί- δεν έχει οριστεί επισήμως ακόμα. Ο π. Ιωάννης Μάρκου μας μίλησε και για ένα από τα εμβληματικά θαύματα του Οσίου μας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!