Β. Εύβοια – Σεισμός: Ο Ευθύμιος Λέκκας στο evia online-Η εξέλιξη -Δυνατή η βοή μας τόνισαν οι κάτοικοι -Οι Ρωγμές σε σπίτια –

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο eviaonlie: ” Παρατηρούμε την σεισμική δράση καθώς η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη σεισμικά. Υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν το σεισμό των 4,5 ρίχτερ . Το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά μεταξύ των δήμων περιοχών Αιδηψού και Λίμνης. “

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο evioanline την ώρα του σεισμού είχε βοή και έντονο θόρυβο. Επειδή μάλιστα ο εγκέλαδος τους έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο ο φόβος ήταν και ο πανικός ήταν ακόμα μεγαλύτερος αφού νόμιζαν ότι είναι μεγαλύτερος ο σεισμός.

Πάντως δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές . Καταγράφηκαν σύμφωνα με αναφορές κατοίκων ελάχιστες ρωγμές. Θυμίζουμε ότι το επίκεντρο εντοπίζεται 2χλμ νότια, νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος στα 18,7χλμ.

Από τους δήμους Ιστιαίας -Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας δεν υπήρξε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας αναφορές για κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!