Εύβοια: Η πάνδημη αναγνώριση του Θανάση Μπουραντά -Η συγκίνηση και οι ευθύβολες αναφορές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδας κ.κ. Χρυσοστόμου (βίντεο και φωτο)

Ξεχωριστή και συγκινητική ήταν η χθεσινή βραδιά για τον Θανάση Μπουραντά, καθώς στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Περιφέρειας στην Χαλκίδα, τιμήθηκε για τον πολυετή αυτοδιοικητικό του βίο που υπηρέτησε όλη του τη ζωή με προσήλωση, αγάπη και μεράκι για τον τόπο του.

Παρουσία βουλευτών, δημάρχων, αυτοδιοικητικών, σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων φορέων, πλήθος κόσμου και φυσικά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδας κ.κ. Χρυσοστόμου, παρέλαβε τιμητική πλακέτα σε συγκινητικό κλίμα στον χώρο που ο ίδιος είχε εγκαινιάσει το 2000, σε μια λιτή τελετή που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Νίκος Μπαράκος, όπου ο καθένας ξεχωριστά αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό πλήθος των θητειών του, όσο και στον τρόπο που πολιτεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στιγμές που έμειναν ανεξίτηλες στο μυαλό τους.

Ο μακροβιότερος Νομάρχης Ευβοίας, αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου παρέλαβε από τα χέρια του Φάνη Σπανού, την τιμητική πλακέτα και ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τους παρευρισκόμενους για την τιμή.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου, όπου αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με τον Θανάση Μπουραντά, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του αναφορικά με τη συνεισφορά του στην τοπική εκκλησία, ενώ κλείνοντας του χάρισε μια εικόνα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου συμβολικά για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος από το Προκόπι της Καππαδοκίας στο Προκόπι της Εύβοιας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Θανάσης Μπουραντάς μίλησε από καρδιάς για τον τόπο που αγάπησε, τα έργα που έγιναν επί των ημερών του, την αφοσίωσή του στην αυτοδιοίκηση, ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που πορεύτηκαν μαζί για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μεγάλα έργα πνοής που έχει ανάγκη ο νομός της Εύβοιας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα κέρασμα στον προαύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι ο Θανάσης Μπουραντάς χαιρετούσε έναν έναν τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ευχαριστώντας τους προσωπικά.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!