Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: Αυτό αποδεικνύεται από την υπόθεση της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ, που παρότι αμετάκλητα καταδικασμένη είχε παράλληλα και λευκό ποινικό μητρώο, το οποίο κατέθετε σε διαγωνισμούς δήμων και είχε πολλάκις αναδειχθεί πλειοδότρια.
Το ερώτημα πώς είχε λευκό μητρώο, αν και είχε, από το 2017, αμετάκλητα καταδικασθεί για τον τραυματισμό κοριτσιού το 2009 στη Χαλκίδα, ήταν το κυρίαρχο από τη στιγμή που ο δήμος Λάρισας και ακολούθως ο δήμος Αγιάς και ο δήμος Αλμυρού έκαναν γνωστό ότι στο φάκελο με τα δικαιολογητικά που είχε υποβάλει υπήρχε το ποινικό της μητρώο και ήταν λευκό:
Δεν εμφανιζόταν πουθενά η αμετάκλητη καταδίκη. Σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, η αμετάκλητη απόφαση σε βάρος της 78χρονης έχει περάσει στο ποινικό μητρώο μεν, αλλά την εμφανίζει με τόπο γέννησης την Αθήνα. Ωστόσο, ο πραγματικός τόπος γέννησής της είναι η Γερμανία και με το πραγματικό αυτό στοιχείο δεν γράφτηκε ποτέ η αμετάκλητη καταδίκη. Αντιθέτως, η καταδίκη εμφανίζεται σε πρόσωπο με ακριβώς τα ίδια στοιχεία, αλλά με τόπο γέννησης την Αθήνα. Το λάθος έγινε σε κάποια δικαστική υπηρεσία και μένει να ερευνηθεί πότε και πώς. Η κρίσιμη λεπτομέρεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr έχει γίνει αντιληπτή από αστυνομικές υπηρεσίες, ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει η απαραίτητη διόρθωση.
Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, η επιχειρηματίας δεν ευθύνεται για το λάθος της υπηρεσίας ως προς τη λανθασμένη αναγραφή του τόπου γέννησης που συνοδεύει την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση. Όμως, η ίδια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι είχε κώλυμα, ήταν καταδικασμένη, αλλά παρόλ΄αυτά έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η καταδικαστική απόφαση για το ατύχημα στη Χαλκίδα κατέστη αμετάκλητη τον Ιούνιο του 2017. Με βάση τη νομοθεσία θα έπρεπε να εμφανίζεται στο ποινικό της μητρώο επί οκτώ χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να μην έχει λευκό μητρώο έως και τον Ιούνιο του 2025. Βάσει αυτών των δεδομένων, η 78χρονη δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε αναδειχθεί πλειοδότρια για την εγκατάσταση λούνα πάρκ οπουδήποτε στην επικράτεια, αλλά ούτε και στον Αλμυρό το 2019, όπου από το ίδιο ακριβώς παιχνίδι που είχε τραυματισθεί το 2009 το κορίτσι στη Χαλκίδα, σκοτώθηκε η 13χρονη Σεράινα Χουλιάρα. Για το δυστύχημα στον Αλμυρό η 78χρονη και δύο ακόμη άτομα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγους μήνες.
Η βασανισμένη μητέρα της 9χρονης τότε Αναστασία Καφενιώτου τονίζει:
«Στεναχώρια γιατί χάθηκε άδικα ένα παιδί 19 χρονών και οργή για όλα τα υπόλοιπα για τις άδειες λειτουργίας για όλα. Δυστυχώς τι φωνάζαμε; Από τότε που έγινε το ατύχημα το δικό μας έχουν περάσει 15 χρόνια και δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Συγνώμη έχει αλλάξει έχουν σκοτωθεί τρία παιδιά τζάμπα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά λέμε στο ίδιο έργο θεατές. Η ίδια ακριβώς ιστορία, ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο, κανένας δε φέρει ευθύνη, κανένας δε φέρει ευθύνη, ο νόμος έχει πολλά κενά, δίνει το περιθώριο στον κάθε ένα να λειτουργεί όπως λειτουργεί. Το θέμα είναι ότι φεύγουν παιδιά τζάμπα. Τζάμπα και άδικα» τόνισε στην ΕΡΤ η μητέρα της 24χρονης πια κοπέλας.
Οι στιγμές που έχασε την γη κάτω από τα πόδια της
Η ίδια επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της ιδιοκτήτριας. Το 2019 σε δυστύχημα σε λούνα παρκ στον Βόλο που άνηκε στην ίδια επιχειρηματία έχασε τη ζωή του ένα 14χρονο κοριτσάκι.Το μόνο που ζητούν οι γονείς είναι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.
Ήταν Ιούλιος του 2009 όταν είχε ανέβει με την 9χρονη τότε κόρη της σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα. Λίγα λεπτά μετά το παιδί έπεσε από ύψος 15 μέτρων. «Το παιδί μου είπε ότι γλιστράει. Μου είπε ότι ζαλίζεται. Προσπάθησα να την κρατήσω, κρατήθηκε εκείνη αρχικά από ένα σίδερο, και φυσικά δεν μπορούσε να κρατηθεί και βρέθηκε στο έδαφος. Η ίδια ιστορία», είπε χαρακτηριστικά
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έπειτα από την αφαίρεση σπλήνας έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Δεκαπέντε χρόνια μετά οι έλεγχοι παραμένουν ανύπαρκτοι καταγγέλλει.
«Φωνάξαμε από τότε που είχε γίνει το ατύχημα σε εμάς, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχουν μέτρα. Και από το 2009 μέχρι το 2024 συνεχίζει η ίδια κατάσταση. Ο νομοθέτης έχει κενά, ο Δήμος, ο ιδιοκτήτης, γύρω γύρω όλα είναι ένα μπάχαλο. Για πολλά χρόνια ήμασταν στα δικαστήρια. Το θέμα δεν είναι τα δικαστήρια, κάθε δικαστήριο θα επιβάλει μια ποινή. Τι γίνεται από εκεί και πέρα; Ποιος έχει την ευθύνη αυτών των μηχανημάτων;», τόνισε.
Με πληροφορίες από το protothema.gr