Τραγωδία – Λάρισα: Το 90% θυμάτων και τραυματιών μεταξύ 20-23 ετών-Αναμεσά τους και Ευβοιώτες- Μητσοτάκης -Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας

Δυστυχώς οι νεκροί που ανερχονται σε 38 και σε 66 οι τραυματίες οι περισσότεροι είναι φοιτητές και ηλικίας μεταξύ 20-23 ετών Το θλιβερό νέο ανακοινωσε ο γιατρός Κώστας Μπαργώτας ορθοπεδικός του Νομαρχιακού Νοσοκομείο Λάρισας που επεσήμανε ότι εκτελούνται έργα στην περιοχή απο το 1985 ! . Απο τους τραυματίες οι 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για αγνοούμενους .

Ανάμεσα στα θύματα και στους τραυματίες δυστυχώς όπως είχαμε αναφέρει και φοιτητές απο την Χαλκίδα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο προς το παρόν για 7 παιδιά από την Εύβοια που ταξίδευαν στο μοιραίο δρομολόγιο και πρόκειται για φοιτητές που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας με εγκαύματα και κατάγματα.

Το ένα κορίτσι είναι από το Βασιλικό νοσηλεύεται με κατάγματα και εγκαύματα. Ενας φοιτητής είναι από την Ερέτρια ο οποίος όμως είναι καλά στην υγεία του ενώ υπάρχει πληροφορία για ακόμα μία κοπέλα από το Λευκαντί. Επίσης υπάρχουν 4 τραυματίες φοιτητές απο την Χαλκίδα.

Οι γονείς τους έχουν ήδη φτάσει στην Λάρισα, ενώ από την πλευρά της Αστυνομίας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Εύβοια, η έρευνα για τον ακριβή αριθμό επιβαινόντων από τον Νομό, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη είναι η τραγική διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Τα τραγικά νέα δυστυχώς αφορούν και τρία κορίτσια, δίδυμες αδελφές και μια ξαδέρφη τους, που είναι μεταξύ των νεκρών στα Τέμπη. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, αναγνωρίστηκαν από την οικογένειά τους τρία κορίτσια, δυο δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέλφη, όλες τους φοιτήτριες. Οι γονείς όσων ήξεραν οτι ταξιδεύουν τα παιδιά τους έχουν φτάσει στο νοσοκομείο ζητώντας ενημέρωση.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών. Στο σημείο του δυστυχήματος δύο τεράστιοι γερανοί ανασηκώνουν κομμάτια από τα επιβατικά βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Μέχρι τις 11 είχαν ανασυρθεί και άλλες σοροί ανθρώπων μέσα από τα διαλυμένα βαγόνια ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 36. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί κυρίως στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε νοσοκομεία της Κατερίνης, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας εξακολουθούν να βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και κυρίως πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.

Στο σημειο της τραγωδίας βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζι με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Η αστυνομία προέβει στην σύλληψη του 55αχρονου σταθμάρχη .

Ο πρωθυπουργός αφού ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών, εμφανώς συγκινημένος είπε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το συντονιστικό κέντρο και τους αρμόδιους υπουργούς από τα πρώτα λεπτά της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες όλο το βράδυ βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημερωνόταν για τις εξελίξεις σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους 38 νεκρούς. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Νωρίτερα την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!