Συμβαίνει τώρα! Σταματούν τα δρομολόγια των επιβατικών τραίνων Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Το χρονικό διάστημα- Τι θα γίνει με τις εμπορικές αμαξοστοιχίες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας είναι ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσουν τα δρομολόγια των επιβατικών τραίνων στην γραμμή όπου έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες . Η αρχική στόχευση είναι να μην λειτουργήσει μέχρι και ένα μήνα η συγκεκριμένη γραμμή .

Το διάστημα αυτό θα γίνει προσπάθεια για την εξεύρεση προσωρινής ασφαλούς λύσης ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια μέχρι την τελική εγκατάσταση του συστήματος τηλεματικής . Αντιθέτως η συγκριμένη γραμμή θα λειτουργήσει για τις εμπορικές αμαξοστοιχίες αφού υπάρχει και η σύμβαση με την COSCO για την εμπορική εκμετάλλευση του Λιμανιού του Πειραιά που διακινεί τα εκατομμύρια κοντέινερ με εμπορεύματα. .

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τα επιβατικά δρομολόγια του σιδηροδρόμου θα εκτελούνται κανονικά με την προσθήκη όμως και δεύτερου ατόμου όπου απαιτείται στα κέντρα διαχείρισης της κυκλοφορίας (σταθμαρχεία κλπ).

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!