Εύβοια: “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” – Επιστήμονες, καλλιτέχνες, ηρωίδες…μάνες!

Η ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σε συνδιοργάνωση με το ΕΚΠΑ Ψαχνών παρουσίασαν μια εξαιρετική, μοναδική Εκδήλωση για την προσφορά σπουδαίων γυναικών, το Σάββατο 1η Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ Ψαχνών.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη μας, Φάνη Σπανού, απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαιδίτης.

Επίτιμη καλεσμένη στην Εκδήλωση ήταν η κ. Θάνου-Χριστοφίλου, επιτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρώην Πρωθυπουργός, η οποία έκανε και ιστορική αναδρομή για τη θέση της Γυναίκας.

- Διαφήμιση -

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ.Ρέα Wallden, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ.

Άλλοι Εισηγητές ήταν ο Ιστορικός, Αρχαιολόγος-Συγγραφέας, κ Νικόλας Καρατζάς, η κ.Αφένδρα Σοφία, Ιατρός, Αντιδήμαρχος, οι Εκπαιδευτικοί του Λυκείου και Γυμνασίου Ψαχνών, κ. Μαντζώρου Ιωάννα και κ. Γεροδήμου Κωνσταντίνα.

Την Εκδήλωση ολοκλήρωσε καλλιτεχνικά Μουσική και τραγούδι από τους Σακκή Μαίρη και Ψαθά Κώστα.

“Σήμερα, νιώσαμε όλοι σοφότεροι…

Διδαχτήκαμε την προσφορά Γυναικών, επωνύμων και ανωνύμων στην κοινωνία!

Επιστήμονες, καλλιτέχνες, ηρωίδες…μάνες..

Πρότασή μου προς το Δήμαρχο, κ. Ψαθά Γιώργο, ήταν, εφόσον η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί, να παραμείνει ως Παρακαταθήκη και να δοθεί στις Βιβλιοθήκες και τα Σχολεία μας για να διδαχθούν οι μαθητές μας…

Έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη από θετικά πρότυπα…ειδικά τα παιδιά μας…

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο κ.Ψαθά Γιώργο και ιδιαίτερα στην αεικίνητη και δημιουργική Πρόεδρο της ΔΙ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ, φίλη, κ.Ευαγγελία Μυτάλα-Τζεράνη, καθώς και τους συντονιστές της Εκδήλωσης, κ. Καρατζά Νικόλα, Νίκη Καραγκούνη και Ιωάννα Μαντζώρου.”, δήλωσε σε ανάρτησή της η Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!