Ο Σπύρος Γεροντίτης παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας

Στην ημερίδα Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πειραιά και τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Σπύρος Γεροντίτης.
Μετά το τέλος της ημερίδας ο κ. Γεροντίτης δήλωσε:
«Η ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας στη χώρα μας είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας, βιομηχανικά λιμάνια, εμπορική ναυτιλία, θαλάσσιος τουρισμός κ μαρίνες, αλιεία, επιβατικές μεταφορές – με όποια σειρά προτεραιότητας θέλει καθένας απο εμάς – είναι τα κορυφαία θέματα που απασχολούν όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέουν τη δουλειά τους με τη θάλασσα.
Στη σειρά συζητήσεων που άνοιξε η πρωτοβουλία της Cymothoe Initiative παρουσίασα το στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού Λιμένων Ν.Εύβοιας σε κάθε άξονα από αυτούς που ανέφερα πιο πάνω. Ο ΟΛΝΕ είναι ίσως μια μοναδική περίπτωση Port Authority που έχει πεδίο δραστηριότητας σε όλες τις μορφές γαλάζιας οικονομίας, με διαφορετικό αλλά σημαντικό μέγεθος σε καθεμία από αυτές.
Έχει μεγάλη σημασία να γίνει αντιληπτό πως ο νομός μας, αλλά και η Χαλκίδα ειδικότερα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μικτής οικονομικής δραστηριότητας, με σημαντικό μερίδιο σε κάθε επιμέρους κλάδο.
Η επιρροή της γαλάζιας οικονομίας στο περιφερειακό και δημοτικό μοντέλο ανάπτυξης θα ήταν λοιπόν μια καλή βάση σε όποιον θέλει να συμμετέχει στην κουβέντα που έχει ήδη ξεκινήσει για το μέλλον του τόπου μας.»

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!