Χαλκίδα: 100 χρόνια μετά, ζωντάνεψαν, πρόσωπα και χοροί, στην εκδήλωση «χαιρετίσματα από την Ανατολία» του Πανευβοϊκού Συλλόγου Καππαδοκών «Άγ. Ιωάννης ο Ρώσος» (Βίντεο και φωτο)

Με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Συνθήκη της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγ. Ιωάννης ο Ρώσος», παρουσίασε την εκδήλωση με τίτλο «χαιρετίσματα από την Ανατολία», χθες βράδυ στο δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου.


Σκοπός της χοροθεατρικής αυτής παράστασης ήταν η ανάδειξη των παραδόσεων των Μικρασιατών και η προσφορά τους σε πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Η Μακρίνα, η Μαρία, ο Ιάκωβος και η Ελισσώ Βογιατζόγλου, πρόσωπα υπαρκτά αφηγήθηκαν με τον μοναδικό τρόπο την ιστορία της δικής τους Ανατολίας….


Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση, που σκοπό είχε να τιμήσει τη Μικρασιατική Ρωμιοσύνη, να αφυπνίσει μνήμες και να καλλιεργήσει την ιστορική συνείδηση των μελών της κοινωνία μας .

Οι ομάδες του Evia onloine και του Evia Woman που αναδεικνύουν τις πολιτιστικές πολιτισμικές και Ορθόδοξες παρακαταθήκες του τόπου μας και των αλησμόνητων πατρίδων λένε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδοκών «Άγ. Ιωάννης ο Ρώσος» που μας ταξίδευσε νοερά σε ρίζες πρωτίστως Ελληνικές . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

📌Κείμενα: Γιώργος Αγγέλου
📌Αφήγηση: Γιώργος Αγγέλου – Καλή Δάβρη
📌Καλλιτεχνική επιμέλεια : Γιώργος Αγγέλου
📌Διδασκαλία χορών: Ελισάβετ Γιασεμάκη
📌Σκηνικά: ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
📌Λωξάντρα: γιουλη ζερβα
📌 Ταρνανάς: Γεωργία Παϊσίου

Χορευτές με αλφαβητική σειρά.
📌Αγγέλου Γιώργος
📌Αγγελούσης Δημήτρης
📌Βαρυτιμίδης Νέστωρ
📌Βασιλαντωνάκη Χριστίνα
📌Βογιατζή Δέσποινα
📌Βογιατζή Κυριακή
📌Βογιατζή Μακρίνα
📌Γιασεμάκη Ελισάβετ
📌Γεωργόπουλος Θανάσης
📌Ενωτιάδου Δήμητρα
📌Κατσικούλη Σωτηρία
📌Κατόγλου Ειρήνη
📌Κιούση Αλεξάνδρα
📌Κουρουμπέτση Ευαγγελία
📌Κοκονός Άλκης
📌Μέρτζιος Δημήτρης
📌Ρουμπής Κωνσταντίνος
📌Σαμπάνη Κατερίνα
📌Σπηλιώτη Χριστίνα
📌Φούντας Δημήτρης
📌Χαρίτου Αναστασία
📌Χουνοπούλου Ελένη
📌Χρόνη Σιμέλα

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!