Β. Εύβοια: Παρών προσφοράς στην εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας και εθελοντών του Ε.Ε.Σ. Λιβαδειάς


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας κάλυψε υγειονομικά, για ακόμα μία χρονιά, τους πεζοπόρους προσκυνητές στην εορτή του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, από τις 25 έως και τις 28 Μαΐου 2023, με υπαίθριο Υγειονομικό Σταθμό στο Δερβένι και ανήμερα στο Ναό, όπως και περιπολίες κατά μήκος του οδικού άξονα Χαλκίδας – Προκοπίου. Φέτος στη συγκεκριμένη δράση πήραν μέρος εθελοντές όλων των Σωμάτων μας όπως και από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λιβαδειάς. Η συνεργασία όλων ήταν υποδειγματική.

Η δράση αυτή του Τοπικού Τμήματος έχει εξελιχθεί πλέον σε θεσμό, δεδομένης της μεγάλης επικινδυνότητας εμφάνισης έκτακτων περιστατικών λόγω της αυξημένης προσέλευσης πιστών.
Όπως κάθε χρόνο προσήλθαν χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για τους οποίους ο Υγειονομικός Σταθμός ήταν μια όαση ξεκούρασης και παροχής Πρώτων Βοηθειών. Το διασωστικό όχημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκτέλεσε πολλές αποστολές περισυλλογής προσκυνητών που βρέθηκαν σε ανάγκη σε 24ωρη βάση, σε όλο το εύρος της διαδρομής όλες τις ημέρες της αποστολής. Τα περιστατικά ήταν πολλά, οι Εθελοντές όμως με την ικανότητα που τους διακρίνει τα αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!