Χαλκίδα : Αγάπη Χαρίση: “Μπορείς να κάνεις τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο, αν είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες”

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΠΑ

Πάνε περίπου 2 μήνες από τότε που πρωτοσυνάντησα την μελαχρινή και αεικίνητη όπως αποδείχθηκε Αγάπη Χαρίση. Αμέσως μου χάρισε ένα διάπλατο χαμόγελο από καρδιάς και όχι επιτηδευμένο ή δήθεν. Άλλωστε όπως διαπίστωσα εν συνεχεία, μόνο δήθεν δεν είναι. Μάλλον μου φέρνει στην συμπεριφορά, σε “αντράκι” παρότι εκπέμπει θηλυκή αύρα.
Την πρώτη φορά που την συνάντησα εκπροσωπούσε τον πάτερα της, τον γνωστό σε όλους μας επιτυχημένο επιχειρηματία εστίασης Βασίλη Χαρίση στο μαγαζί La strada diverso, όπου 2 άτομα είχαν κερδίσει- από διαγωνισμό του eviaonline- ένα δωρεάν δείπνο.


Τα είπαμε για λίγο. Όμως εισέπραξα μια ανταπόκριση από έναν άνθρωπο μια κοπέλα που στον δικό μου αξιακό κώδικα ονομάζω Καλή Ψυχή. Καλό παιδί.
Επειδή στην σημερινή εποχή δυστυχώς το καλό παιδί εκλαμβάνεται και ως μειονέκτημα, ενημερώνω ότι είδα μια καθαρότητα στο βλέμμα, αλλά και συνάμα αποφασιστικότητα. Μου φάνηκε, θα τολμήσω να πω παρά το νεαρό της ηλικίας, λογοτιμήτησα.
Όμως έχει και μια άνεση επικοινωνιακή. Έμφυτη ; Καλλιεργημένη ή είναι απότοκος του οικογενειακού DNA;
Άλλωστε ο μπαμπάς είναι επικοινωνιακός και χωρίς υπερβολές. Μάλλον τείνω να πιστέψω ότι έχει πάρει και από εκεί. Αλλά όλοι μας ότι και αν έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας σε επίπεδο γονιδίων, εναπόκειται σε εμάς να τα βελτιώσουμε ή να αναδείξουμε κάποια. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η πορεία ζωής είναι κάτι πολύ προσωπικό. Οι βάσεις όμως και τα εχέγγυα που προσφέρουν έχουν την σημασία τους

Είσαι μόλις 21 ετών και όμως σε βλέπω ότι έχεις άνεση στην επικοινωνία. Είσαι αυτό που λέμε τόσο όσο… Προσηνής, αλλά βάζεις και «χειρουργικά» όρια στην προσέγγιση. Είναι θέμα dna ή και εκπαίδευσης λόγω της ενασχόλησής σου με τα καταστήματα;

- Διαφήμιση -

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ότι δουλεύω στην εστίαση, διότι πρέπει να έχω επικοινωνία τόσο με τα άτομα όπου συνεργάζομαι όσο και με τους πελάτες.. Εκεί μπήκα σε έναν ρυθμό, όπου κατάλαβα ότι η επικοινωνία παίζει τον βασικότερο ρόλο σε όλα.. Ο τρόπος που θα μιλήσεις και πως θα το εκφράσεις ! Αλλά γενικά από μικρό παιδί ήμουν κοινωνική, μου άρεσε να συζητάω και να ακούω τους υπόλοιπους ανθρώπους!

Συνήθως οι κόρες είμαστε στα “πούπουλα” κυρίως από τους μπαμπάδες. Στην περίπτωση την δική σου αυτό περιλάμβανε να μην ταλαιπωρείσαι δουλεύοντας στις επιχειρήσεις της οικογένειας ή το επεδίωξες εσύ να αποτελείς μέλος οικογενειακού team;

Από μικρή είχα πάντα στο μυαλό μου ότι θέλω να είμαι ανεξάρτητη. Έτσι και επιδίωξα με την βοήθεια τον γονιών μου και της αδερφής μου, να μπω στην οικογενειακή επιχείρηση. Μου άρεσε αυτή η ‘συνήθεια’ το λέω έτσι γιατί κάποια στιγμή μπαίνει στο πρόγραμμα σου η δουλειά.

Οι σπουδές σου σε ποιον τομέα είναι;

Οι σπουδές μου είναι διοίκηση επιχειρήσεων-marketing και πλέον ειδικεύομαι καθαρά στον τομέα Μηχανογραφημένης Λογιστικής..

Έχουν παίξει ρόλο σίγουρα στην ικανοποίηση κάποιων θέλω σου. Τι θέλεις να κάνει όμως τα επόμενα χρόνια;

Τα επόμενα χρόνια θέλω να εξελιχθώ στην δουλειά μου και όσο μπορώ να είμαι δίπλα στην επιχείρηση , στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που αγαπώ..

Τι σημαίνει ευτυχία για σένα;

Ευτυχία .. είναι δύσκολο να την ορίσεις με λέξεις. Ευτυχία είναι να έχω δίπλα μου τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε και θα είμαι σίγουρα στήριγμα τους !!!

Η συμβουλή του πατερά ποια είναι;

Να κάνω ότι με κάνει ευτυχισμένη !!

Είναι η ίδια που έχει δώσει και στην μεγαλύτερη αδερφή σου;

Είναι η ίδια και η αδερφή μου ήδη την ακολουθεί. Κάτι που με κάνει υπερήφανη.

Ποσό ίδιες και ποσό διαφορετικές είστε;

Έχεις ακούσει την φράση «Η αδερφή μου είναι διαμάντι». Έτσι είναι και η δικιά μου .Όσο ίδιες είμαστε όμως, τόσο διαφορετικές μας κάνει να φαινόμαστε στα μάτια των υπόλοιπων ανθρώπων.

Η μητέρα τι λέει για την κόρη; Συνήθως οι μητέρες είναι πιο αυστηρές, έτσι δεν είναι;

Η μητέρα μου έχει την ίδια συμβουλή ακριβώς με τον μπαμπά. Δηλαδή να κάνω ότι με κάνει ευτυχισμένη … αυτό λέει πολλά..

Είναι αυστηρή;

Όσο έπρεπε. Ποτέ δεν μου στέρησε ότι ήθελα να κάνω. Πάντα μου έλεγε να προσέχω και να την παίρνω τηλέφωνο όπως η κάθε μαμά.

Το νέο μέλος της οικογένειας ο ανιψιός τι αλλαγές έφερε στα συναισθήματα σου;

Ο ανιψιός ; Ο ανιψιός μας άλλαξε όλους ριζικά .. δεν είχα σκεφτεί μέχρι που έγινε ότι θα έχω έναν ανιψιό.. πλέον ότι κάνουμε είναι για το νέο μέλος μας και θα φροντίσω σαν θεία να μην του στερήσω τίποτα «και ας μην θέλουν οι γονείς να τρώει παγωτό»

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό ..

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια;

Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που με ρωτάς. Σημαντική προϋπόθεση να έχω υγεία … και ελπίζω να νιώθω όπως νιώθω τώρα και να εξελίξω την δουλειά μου με περισσότερες εμπειρίες.

Θέλω να κλείσουμε με ένα motto  που σε χαρακτηρίζει.

Μπορείς να κάνεις τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο, αν είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες.

Προφανώς κάποιος η κάποια που ορίζει το απόφθεγμα αυτό ως απόφθεγμα ζωής, -αν ανατρέξουμε στους αρχαίους ημών προγόνους,- μάλλον έχει “το γνώθι σαυτόν.”

Προσπαθώ καθημερινά να το κατακτήσω .Αλλά μου αρέσει και ένα άλλο απόφθεγμα Μαρία από την αρχαιότητα . Το“γηράσκω αεί διδασκόμενος” και για την περίπτωση μου διδασκόμενη …

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!