Χαλκίδα : Μάγεψε “Τ’ Αλωνάκι” που ξεσήκωσε τον κόσμο -500 και πλέον χορευτές σε παραδοσιακούς ρυθμούς στο θέατρο Ορέστης Μακρής – (Απολαύστε 9 βίντεο )

Μια μοναδική βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος «Αλωνάκι» με τίτλο «κύκλια ανα – παλαίωση», το βράδυ της Δευτέρας 26/5, στο Θέατρο “Ορέστης Μακρής” στη Χαλκίδα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Θέατρο Ορέστης Μακρής, σε μια διοργάνωση που πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό σε μια βραδιά παραδοσιακής μουσικοχορευτικής πανδεσίας από 500 και πλέον χορευτές!

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν απόψε, η μουσικοχορευτική εκδήλωση θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη 27/6 στις 9 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.

” Σε όλους μας αρέσει ένα παραδοσιακό σπίτι. Ίσως πέτρινο, με κάποιο χαρακτήρα. Για να ζήσουμε όμως σ’ αυτό, το αναπαλαιώνουμε, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και να διαβιούμε καλύτερα.

Ένα κρασί «βγαλμένο» με κόπο και μεράκι, παλαιώνεται σε «δοχείο» που το περιέχει και αποκτά τα ανάλογα χρώματα και αρώματα. Και το δοχείο – ο χώρος, αλλά και ο τρόπος παλαίωσης – δεν είναι πάντα ο ίδιος. Γι’ αυτό και το καθένα έχει τον χαρακτήρα του, άσχετα αν η πρώτη ύλη είναι πολλές φορές η ίδια.

Από τον ομηρικό ασκό και το αγγείο, στο ξύλινο βαρέλι, το μεταλλικό, το γυάλινο κ.ά. Αυτή η φαινομενική αντίφαση είναι αυτή που προσδίδει το κάτι παραπάνω στη ζωή και οδηγεί στη συνέχεια…

Στην «παραδοσιακή» μουσική και στον «παραδοσιακό» χορό».”

Τα λόγια είναι περιττά ....Δείτε τα βίντεο
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!