Σάλος στην Εύβοια – Βρέθηκαν εικόνες Αγίων πεταμένες στα σκουπίδια

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ . Μόνο ΘΛΙΨΗ προκαλεί η είδηση που δυστυχώς μεταφέρουμε που προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη μας .

Την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας χωριού της Β. Εύβοιας έχει προκαλέσει η είδηση πως υπάλληλος καθαριότητας βρήκε πεταμένες σε κάδο σκουπιδιών σακούλες με εικόνες αγίων της εκκλησίας μας. το πρωί της Τρίτης 4/7.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline, υπάλληλος καθαριότητας εντόπισε τις εικόνες μέσα σε σακούλες που περιείχαν ξερόχορτα και εμβρόντητος της πήρε στα χέρια του και τις μετέφερε στην επίτροπο της εκκλησίας του χωριού, προκειμένου να τοποθετηθούν σε ναούς.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, αντίστοιχο συμβάν είχε συμβεί και πριν από αρκετό διάστημα σε άλλο χωριό της Εύβοιας.

Ύστερα από επικοινωνία μας μαζί του μας δήλωσε ότι μια κυρία έκανε εκκαθάριση στο σπίτι της και μάλλον τις θεώρησε άχρηστες και τις πέταξε! 

“Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι ναι η όχι; Για ποιο λόγο πετάμε τις εικόνες σε κάδους και έξω από κάδους; Έγινε σήμερα σε χωριό του Δήμου μας. Όσοι δεν θέλετε τις εικόνες στο σπίτι σας καλό είναι να τις δίνετε στους ιερείς της κάθε ενορίας. Δεν πετάμε τις εικόνες σε κάδους στα σκουπίδια, ούτε κάτω στο πάτωμα”, είπε οργισμένος στο evia online -μεταξύ άλλων- ο άνθρωπος που τις βρήκε.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!