Εύβοια – Ρεπορτάζ eviaonline: “Στα κάγκελα” οι κάτοικοι στο Οντάθι – “Ζούμε 25 χρόνια σε χωματόδρομους, χωρίς αστική συγκοινωνία”

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας αισθάνονται οι κάτοικοι στην περιοχή Οντάθι του Δήμου Χαλκιδέων, αφού σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο eviaonline, είναι στα όριά τους με την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους, αλλά και με την έλλειψη αστικής συγκοινωνίας που όπως μας δήλωσαν αποκλειστικά, τους απομονώνει από τον κόσμο.

Με αφορμή την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στην περιοχή, άνοιξαν και πάλι πληγές 25 ετών, καθώς οι δρόμοι σε πολλές οδούς όπως Αρτέμιδα και Παυσανία, είναι χωματόδρομοι, ενώ όπως υποστηρίζουν έξαλλοι, τα χαντάκια που έχουν ανοίξει περιμετρικά των δρόμων για την αποφυγή πλημμυρών, αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί και πως ο δρόμος Αλκυόνης ο οποίος διασχίζει κάθετα τον κεντρικό που είναι σκαμμένος με χαντάκια είναι όπως μας δήλωσαν χαρακτηριστικά “κομμένος στα δύο”

“Έχουμε κάνει απανειλημένα 25 χρόνια που ζω εδώ, απανωνές οχλήσεις και εγγράφως και προφορικώς στους υπευθύνους, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Καλή η παιδική χαρά, αλλά χρειαζόμαστε και δρόμους για να φτάσουμε ως εκεί”, δήλωσαν μεταξύ άλλων στο eviaonline.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε αυτοκίνητα για να μετακινούμαστε ή να παίρνουμε ταξί, καθώς συγκοινωνία δεν υπάρχει. Είναι δυνατόν να ταλαιπωρούμαστε για τα βασικά;”

Οι κάτοικοι όπως μας επεσήμαναν ζητούν τα αυτονόητα για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς τους, καθώς η ποιότητα των δρόμων και η εύκολη πρόσβαση μέσω της αστικής συγκοινωνίας είναι απαραίτητα στον οικισμό.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!