Χαλκίδα: Σκουπίδια και μπάζα ελευθέρας βοσκής… Ακούει το δημαρχείο;

Της Μαρίας Καράπα

Ξεκίνησα να πάω στην παραλία στις Αλυκές . Αποφάσισα να πάω από την πίσω πλευρά και βρέθηκα μπροστά σε αυτόν τον μοναδικό πίνακα… ζωγραφικής -δια χειρός προφανώς πολιτών η επισκεπτών -που συντηρεί στην πινακοθήκη του όμως, ο αρμόδιος, για ότι εκτίθεται στο κάδρο των ευθυνών, του Δήμος Χαλκιδέων . Δηλαδή η Δήμαρχος. Γιατί ο ηγέτης σε όλους τους τομείς, εισπράττει και τα καλά και τα άσχημα αποτελέσματα.

Διερωτώμαι η αξιότιμη δήμαρχος κ. Έλενα Βάκα περιοδεύει στους δρόμους, εκτός από τις φωτογραφίες που βγάζει στις πολιτιστικές η άλλες εκδηλώσεις; Τονίζω ότι είμαι υπέρμαχος των δράσεων αυτών και μπράβο που πραγματοποιούνται. Όμως ο πολιτισμός που είναι κομμάτι της ιστορίας μας και της ψυχής μας, ως πολιτών και ως ανθρώπων, θα έπρεπε να συνδυάζεται με την καθαριότητα που είναι μισή αρχοντιά …

Έτσι μεγαλώσαμε και αυτό λέμε και στα παιδιά μας. Θα βρεθούν κάποιοι είναι σίγουρο στην χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” που θα πουν . “Τα άλλα, η Καράπα δεν τα βάζει που είναι καθαρά. Μόνο τα άσχημα δείχνει. Είναι αφοριστική και ισοπεδωτική. Είναι ολοφάνερα εναντίον της Βάκα.”

Απαντώ το αυτονόητο, δυνητικά. Από πότε η υποχρέωση του κράτους ή της εκάστοτε δημοτικής αρχής, πρέπει να αναδεικνύεται -όταν εφαρμόζεται- ως επίτευγμα; Παρ όλα αυτά αν συμβεί κάτι συνολικό -γιατί οι δημότες δεν χωρίζονται σε κατηγορίες -τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα το επιβραβεύσουμε ως παράδειγμα προς μίμηση. Μέχρι τότε όμως καλό θα είναι οι “υπεύθυνοι” να φροντίζουν να μην υπάρχει αυτή η εικόνα γενικώς στο Δήμο Χαλκιδέων. Επίσης διαχρονικά και για όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, ήμουν της άποψης, ο καλύτερος που θα επιλέξουν οι πολίτες ας κερδίσει.

Εμάς μας ενδιαφέρει στο τέλος της ημέρας ή της θητείας τους, να είναι κερδισμένοι οι πολίτες, τους οποίους άλλωστε υπηρετούν οι ταγοί της πολιτικής μας ζωής . Διορθώνω. Πρέπει να υπηρετούν, γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο στη ζωή και όλοι και όλες κρίνονται εκ του αποτελέσματος!

Υγ1. Έχουμε στην διάθεσή μας φωτογραφίες , τηλέφωνα και μηνύματα κατοίκων από διάφορα μέρη του δήμου Χαλκιδέων -και όχι μόνο αυτού του δήμου- που είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια.

Υγ2. Αξιότιμη κ δήμαρχε κα Βάκα το evia online το πρώτο ειδησεογραφικό site της Εύβοιας και το μοναδικό στο είδος του evia woman δεν επιθυμούν ειλικρινώς να έχουν στην ειδησεογραφία τους θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα . Θα αναμένουμε τις παρεμβάσεις σας, έστω και τώρα. Με χαρά θα δημοσιεύσουμε τυχόν απάντησή σας.

Υγ3. Το θέμα της καθαριότητας είναι λογικό να έχει φουντώσει τώρα, που οι πολίτες -δυστυχώς- πιστεύουν ότι λόγω δημοτικών εκλογών θα ακουστούν καλύτερα . ‘Άρα όσοι λένε ως επιχείρημα ότι τα θέματα αυτά, τα αναδεικνύουν με αναρτήσεις τους και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι και δεν πρέπει να δημοσιεύονται, ας πράξουν το αυτονόητο. Να κάνουν ότι πρέπει για να μην έχουν υλικό! Αυτό ισχύει για όλους τους Δήμους της αγαπημένης μας Εύβοιας… Εμείς θα συνεχίσουμε την ανάδειξη των προβλημάτων των πολιτών γιατί τα πρόσωπα μπορεί να εναλλάσσονται στο θεσμό, αλλά η ρήση είναι διαχρονική . “Τα παράπονά σου στο δήμαρχο… “

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!