28η Οκτωβρίου 1940: Ο Χαλκιδαίος στρατιώτης που κουβάλησε στους ώμους του για χιλιόμετρα τραυματία και παρασημοφορήθηκε

Της Μαρίας Καράπα

Η εθνική μας επέτειος, που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, ως πράξη ηρωισμού, που αναδεικνύει την δύναμη της φυλής μας, να λέει ΟΧΙ από την εποχή των Περσικών Πολέμων ακόμα στην αρχαιότητα, είναι γεμάτη με παραδείγματα αυτοθυσίας των Ελλήνων στρατιωτών, που παρά τις κακουχίες πολεμούσαν, με την βοήθεια της Υπερμάχω Στρατηγού της Παναγίας μας, για την Πατρίδα, στο έπος του 40.

Αναμεσά τους και ένας από τους πολλούς Ευβοιώτες που συμμετείχαν στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο, -μετά το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά στον Ιταλό πρέσβη Εμμανουέλε Γκράτσι – ο Χαλκιδαίος Ευάγγελος Βενιζέλος -πατέρας του Γιάννη Βενιζέλου -που τιμήθηκε με τον πολεμικό σταυρό.

Παρασημοφορήθηκε διότι, πέραν της συμμετοχής του στις μάχες με τους Ιταλούς, κουβάλησε στους ώμους του, για πολλά χιλιόμετρα μέσα στα χιόνια, έναν τραυματία επίσης από την Εύβοια, επιδεικνύοντας αρετές και μεγαλείο ψυχής.

Άλλωστε είναι γνωστό πλέον ότι ” Δεν πολεμούν οι ¨Ελληνες ως ήρωες, αλλά, οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες” όπως είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Χρόνια Πολλά! ΖΗΤΩ Η 28η Οκτωβρίου 1940!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!