Χαλκίδα: Το 1ο Γυμνάσιο στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Ρώμη

Τα Ευρωπαϊκά Μαθητικά Συνέδρια συνεχίζοντας τη δημιουργική τους διαδρομή έκαναν την 8η στάση τους στη Ρώμη και στο Teatro Italia από τις 27 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2023. Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν: “ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ: Ένα μακραίωνο ταξίδι (509 π.Χ. έως Σήμερα)” Μαθητές και μαθήτριες σχολείων από όλη την Ελλάδα ανέλυσαν με εισηγήσεις και δρώμενα, πτυχές των σπουδαίων αυτών πολιτισμών, του ελληνικού και του ρωμαϊκού, που αποτελούν τη βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας είναι από τα σχολεία που συμμετείχαν στο συνέδριο και παρουσίασε στις 28 Νοεμβρίου την εισήγησή του με θέμα: “Το υδάτινο αποτύπωμα των Ρωμαίων στον τόπο μας”, η οποία απέσπασε θετικότατα σχόλια από τους οργανωτές του συνεδρίου τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τον τρόπο παρουσίασης από τους /τις μαθητές /τριες. Εκτός του συνεδριακού πλαισίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, συνοδευόμενα από επαγγελματία ξεναγό και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, τις κ. Β. Κάλλου, Φ. Λαζαροπούλου, Β. Λευκούδη και Λουίζα Παπάντου, να περιηγηθούν στην πόλη της Ρώμης και στα μνημεία της, για τα οποία πολλά είχαν μάθει κατά την προετοιμασία της εισήγησης.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η περιήγησή μας στο Βατικανό και τη βασιλική του Αγίου Πέτρου έκρυβε μια έκπληξη, αφού μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία στον μοναδικό αυτό ναό που φιλοξενεί και την περίφημη Πιετά του Μικελάντζελο. Η επίσκεψη στη μεσαιωνική Σιένα και το ιστορικό της κέντρο, μνημείο της UNESCO, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι στη γειτονική μας Ιταλία

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!