Χαλκίδα-Αποκλειστικό : Η ένσταση του Γ. Νέζη εκδικάστηκε -Το πόρισμα των γραφολόγων -Η σταυροδοσία υπέρ του Φ. Λαγού-Πότε θα βγει η απόφαση- Οι θέσεις και οι αντιθέσεις στην αίθουσα (βίντεο)

Της Μαρίας Καράπα

Εκδικάστηκε χθες η προσφυγή του Γ. Νέζη εναντίον του Φώτη Λαγού παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή. Εν αρχή είναι η απόφαση των δικαστών, όπως έχει τονίσει το evia online να φτάσουν “μέχρι το κόκκαλο” στην διαλεύκανση της θλιβερής αυτής υπόθεσης στο 455 εκλογικό τμήμα, που είχε το θάρρος να καταγγείλει η 18χρονη Στέλλα Καρατζά, παραδίδοντας μαθήματα ήθους αλλά και διαπαιδαγώγησης από τους γονείς της. Το εντυπωσιακό είναι ότι την επιβεβαίωσε εγγράφως και ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δυο γραφολόγοι που όρισε το δικαστήριο κατέληξαν όπως ειπώθηκε εντός της αιθούσης ότι σε 34 ψηφοδέλτια υπήρχε σταυροδοσία ύστερη της εκλογικής διαδικασίας που αποδίδεται στην πατρική παρέμβαση του Κ. Λαγού υπέρ του γιού του Φώτη.

Το γεγονός αυτό δεν πτόησε την πλευρά του Φώτη Λαγού, αφού η δικηγόρος του τόνισε ότι “πράγματι τα δεδομένα είναι έτσι αλλά οι σταυροί δεν μπήκαν μετά την εκλογική διαδικασία, αλλά πριν σε σταυρωμένα ψηφοδέλτια που τα είχε δώσει ο Κωσταντίνος Λαγός πριν μπουν μέσα οι ψηφοφόροι στο 455 εκλογικό τμήμα.

Άρα ο κ. Λαγός δεν νόθευσε, αλλά προφανώς απλώς… θώπευσε τα ψηφοδέλτια αφού όπως είπε και ο κ Δημητρίου όταν ρωτήθηκε “τα ανοίγαμε όλοι μαζί τα ψηφοδέλτιᨔ παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται ρητά από την εκλογική νομοθεσία.

Η δικηγόρος του κ Λαγού ανάμεσα στις ερωτήσεις που έκανε στην μάρτυρα κα Κόκου που ήταν εκλογικός επόπτης αντιπρόσωπος του κ Σπύρου ήταν και το εαν γνωρίζει τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Βεβαίως ήταν η απάντηση. Τον περιέγραψε μάλιστα όταν της ζητήθηκε. Εν συνεχεία διαμείφθηκε ο ακόλουθος διάλογος .

Ξέρετε πόσα τετραγωνικά είναι το προαύλιο του σχολείου;

Αφού επικρατεί έκπληξη μερικών δευτερολέπτων από την μάρτυρα για την κομβική αυτή ερώτηση απαντά.

Αυτή είναι η ερώτησή σας ;

Μάλιστα λέει η συνήγορος του Φ. Λαγού. ¨

Ωραία. ¨Όταν θα ανοίξω τεχνική εταιρία τότε θα το μετρήσω και θα είστε η πρώτη που θα σας απαντήσω.

Αυτή είναι η απάντησή σας ; 

Μάλιστα αυτή είναι αφού αυτά ρωτάτε.

Όταν ήρθε η ώρα του κ. Δημητρίου, να ερωτηθεί που σημειωτέον εκπροσωπούσε την παράταξη του κ Σπύρου τόνισε : Η συγκεκριμένη “έκανε την καταγγελία κινούμενη υστερόβουλα για να χτυπηθεί η ‘Ελενα Βάκα, γιατί η μητέρα της Στέλλας Καρατζά, ήταν υποψήφια με τον Γ. Σπύρου.” Αυτά τα είπε ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κ. Σπύρου. Το επισημαίνω για να καταστεί απολύτως σαφές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Στέλλας Καρατζά ο κ. Δημητρίου μπήκε μαζί με τον κ Λαγό στο εκλογικό κέντρο και ο ίδιος ήταν παρών όταν ο κ. Λαγός προέβη στην σταυροδοσία αφού καθόταν δίπλα στο παράθυρο. Επίσης μαζί αποχώρησαν.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του evia online ο κ. Δημητρίου εμφανίστηκε στο εκλογικό τμήμα εκδιώκοντας την ήδη εκλογική αντιπρόσωπο του κ. Σπύρου λέγοντάς της “φύγε θα κάτσω εγώ τώρα.”

Επίσης στην ερώτηση της προέδρου γιατί ανοίγατε όλοι μαζί τα ψηφοδέλτια ο κ. Δημητρίου απάντησε ότι “έτσι κάναμε όλοι. Ανοίγαμε όλοι μαζί τα ψηφοδέλτια και ντανιάζαμε όλοι. Αρχικά ξεκινήσαμε με τον συνδυασμό της Έλενας Βάκα και μετά πήγαμε στα υπόλοιπα.” Όταν του επισημάνθηκε ότι άλλα ορίζει η εκλογική νομοθεσία ο κ. Δημητρίου επέμεινε ότι έτσι κάνουν όλοι.

“Απορία ψάλτου βηξ” Αν πράγματι η καταγγελία έγινε με υστεροβουλία γιατί απεδέχθη την καταγγελία της ως γενόμενη ο δικαστικός αντιπρόσωπος;

Αλλά αυτά θα τα αποφασίσει η δικαιοσύνη που θα βγάλει την ετυμηγορία της αύριο ή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. Πάντως πριν από την ορκωμοσία της 20ης Δεκεμβρίου.

Άλλωστε η συνήγορος του Φώτη Λαγού, ρώτησε την έδρα πότε θα βγει η απόφαση, γιατί επίκειται η ορκωμοσία του!

Ες αύριον… πιθανόν τα σπουδαία λοιπόν. Ο κ. Νέζης που ήταν στην αίθουσα ήταν σαν να μην ήταν αφού δεν μίλησε καθόλου. Απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα κάνοντας κάποιες γκριμάτσες.

Να θυμίσουμε ότι εκκρεμεί και η αυτεπάγγελτη ποινική διαδικασία για νόθευση εκλογής, Πλαστογραφίας, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας για τον Κωσταντίνο Λαγό. Για το θέμα ελέγχεται πλέον και ο Δικαστικός αντιπρόσωπος ο κ. Παλαιολόγος και όλη η εφορευτική επιτροπή.

Η Έλενα Βάκα εξακολουθεί να είναι σε πολιτική κατάσταση silver alert. αφού δεν σχολιάζει το θέμα το οποίο δείχνει ότι αντιμετωπίζει, με δύο μέτρα και δύο σταθμά πολιτικά τους υποψήφιους του συνδυασμού της . Θα αρκούσε έστω μία δήλωση “η δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να αποφασίσει” . Ούτε καν αυτή την δήλωση έκανε η κάποια παραπλήσια, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, με δεδομένη την ευαισθησία της σε θέματα ηθικής τάξεως και νομιμότητας.

Ακολουθεί η αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο eviaonline η καταγγέλλουσα εκλογική αντιπρόσωπος Στέλλα Καρατζά.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!