Χαλκίδα: Η ορκωμοσία της Έλενας Βάκα της Α’-Το…Πολιτικό τανγκό -Ο Φ. Λαγός-Η διαφάνεια και το κόσμημα “γκουμούτσα”

Της Μαρίας Καράπα

“Μια εικόνα. Χίλιες λέξεις” λένε οι Κινέζοι. Έπρεπε να έρθει η ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα να ορκιστεί (δις)- αναφέρομαι για τους αδαείς στις φορές και όχι σε χρήματα που ως γνωστόν, δεν δίνει καμία σημασία – η καλύτερη δήμαρχος Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής, για να έχουμε μία εικόνα για το εάν καταδικάζει ή όχι, όλη αυτή την αθλιότητα που εξελίχθηκε στο 455 εκλογικό τμήμα. Με βάση πάντα τα επίσημα έγγραφα, την καταγγελία της 18χρονης Στέλλας Καρατζά και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης, για να στείλει εμμέσως ένα σημάδι μόνο, όπως “άδει”ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντύπας. Λέω εμμέσως, διότι ως γνωστόν βεβαίως βεβαίως, στην πολιτική ακόμα και ένα νεύμα, ή κίνηση ισοδυναμεί πολλές φορές, με επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία.

Η καλυτερότερη, αποτελεσματικότερη και ομορφότερη δήμαρχος της καρδιάς μας, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, σε αυτό το σφικτό… πολιτικό τανγκό, δείχνει ότι γράφει στα παλαιότερα των ακριβών υποδημάτων της τα πάντα, αφού ένας νουνεχής, θα ήταν τυπικός μέχρι να περατωθεί δικαστικώς η υπόθεση. Λειτουργώντας ως αυτοκράτειρα, συνοδεία του δημαρχιακού μενταγιόν -γκουμούτσα, επιβεβαίωσε την ρήση της χώρας του Μαο Τσε Τουνγκ, αφού δεν ήταν καθόλου τυπική, με τον γιό του λογιστή του συνδυασμού της, Κωσταντίνο Λαγό, που έβαζε σύμφωνα με τα έγγραφα, σταυρούς σαν το χαλάζι για να εκλεγεί ο υιός.

Βεβαίως δεν φταίει ή ίδια, που ο νεαρός Φώτης, είχε το θάρρος και όχι το θράσος που έλεγαν κάποιοι κομπλεξικοί, να εμφανιστεί για να ορκιστεί, ενώ άπαντες γνωρίζουν την εκκρεμούσα υπόθεση στην δικαιοσύνη, που ζέχνει και αποτελεί ντροπή και όνειδος, όχι πολιτικό μόνο, αλλά πρωτίστως συνταγματικό.

Ήταν ένα θέμα ηθικής τάξεως, που κατά την ταπεινή μου άποψη ζημίωσε την εικόνα του, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, όπως τονίζω από την πρώτη στιγμή. Θα έπρεπε να απέχει μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη, για το εάν θα είναι ή όχι δημοτικός σύμβουλος.

Εκτός και αν ακολούθησε συμβουλές κάποιων που ίσως νομίζουν λανθασμένα, ότι η φωτογραφίες της ορκωμοσίας, θα επηρεάσουν θετικά την υπόθεσή του, ή θα δυσκολέψουν τους δικαστές, να δώσουν με ενδεχόμενη απόφασή τους την έδρα, στον Γιάννη Νέζη που υπομένει στωικά και με αξιοπρέπεια την όλη διαδικασία.

Αν παρ ελπίδα, νομίζουν κάτι τέτοιο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Διότι η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εντυπωσιασμούς, αλλά από την πραγματικότητα των στοιχείων. Τα γεγονότα!

Τώρα για την γλυκύτατη Έλενα της καρδιά μας, υπάρχουν και κάτι άθλιες φήμες που άκουσα και λένε ότι και κομματικά της διεμήνυσαν, να απογαλακτιστεί από τον υποψήφιο Λαγό και την υπόθεση και ότι εκείνη απάντησε: “προτιμώ να παραιτηθώ εγώ, παρά ο Φώτης Λαγός”. Αντιλαμβάνεσθε τυχεροί υπήκοοι, ότι αποκλείω να ισχύουν τα προαναφερθέντα, γιατί ως γνωστόν η Έλενα, δεν θα έκανε σε κανέναν τέτοια χάρη, όσο και αν συνδεόταν πολιτικά, οικογενειακά, ή επαγγελματικά. Οπότε μην ακούτε τέτοιες ποταπές φήμες.

Επίσης θέλω να καταδικάσω το γεγονός ότι κάποιοι ζηλόφθονοι “Ζουλιάρηδες” που λένε και στο χωριό μου στο Αυλωνάρι, σχολίαζαν αρνητικά το υπέροχο φόρεμα, της ορκωμοσίας της επειδή ήταν λέει ελαφρώς διάφανο. Αντιθέτως λέω με την γνωστή παρρησία που με διακρίνει ότι ήταν υπέροχο και έστελνε και ένα επιπλέον σαφέστατο μήνυμα κατ εμέ. Ότι η δημοτική αρχή είναι υπέρ της διαφάνειας!

Υγ Πάντως θα πρότεινα ως φόρο τιμής στις επόμενες γενεές, η γλυκυτάτη ηγήτωρ του ιστορικού Δήμου μας -όπως φαίνεται και στις φωτό, Έλενα η μεγαλοπρεπής η Α’- ως παγκοσμίου εμβέλειας δήμαρχος, να δωρίσει στο Μουσείο, το φόρεμα, ώστε όλοι να έχουν την χαρά να βιώσουν, έστω και νοερώς την στιγμή.

Ποιος ξέρει.

Ίσως κάποια στιγμή αποτελέσει και την αφορμή, να γίνει σειρά στο Netflix, ή ακόμα καλύτερα, ταινία. Γιατί δηλαδή, εκείνη η ξινή η Μάργκαρετ η Θάτσερ, καλύτερη ήταν;

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!