Εύβοια-Σκύρος : Το eviaonline 1ο από τον 1ο χρόνο στην ενημέρωση-Σας ευχαριστούμε από καρδιάς -Καλή Χρονιά!

Της Μαρίας Καράπα

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2022 ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο της ενημέρωσης του evia online. Του ειδησεογραφικού site που άλλαξε τα δεδομένα. Η ενημέρωση απέκτησε αμεσότητα, χρώμα, ανθρωπιά, αποκλειστικά θέματα και κυρίως πρωτόλεια και αποκαλυπτικά, όπως το πρόσφατο σκάνδαλο, στην εκλογική διαδικασία που πρώτοι και μόνοι, αναδείξαμε όλες σχεδόν τις πτυχές. Η θεματολογία μας αφορά την Εύβοια και την Σκύρο σε ποσοστό 90% και προέρχεται από κάθε μέρος της ευλογημένης από το θεό πατρίδας μας .

Δεχθήκαμε πόλεμο εμφανή και αφανή. ‘Ηταν αναμενόμενο. Όταν αναταράζεις την μακαριότητα της σιγουριάς, τρομοκρατείς κατεστημένα . Αλλοίμονο όμως αν γίνεις ένα με το χθες. Εμείς είμαστε θιασώτες του υγιούς ανταγωνισμού. Διότι δεν τον φοβόμαστε. Τον επιδιώκουμε.

Επίσης είμαστε το μοναδικό ειδησεογραφικό site που έχουμε προσκαλέσει- προκαλέσει να δημοσιεύουν άπαντα τα site, τα google analytics, για να ξέρουν οι αναγνώστες αλλά και οι επιχειρηματίες που θέλουν να διαφημίσουν την επιχείρησή τους την ΑΛΗΘΕΙΑ .

Σιγήν ιχθύος…

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες, αποκλειστικά θέματα και συνεντεύξεις από τα 10.620 θέματα που αναρτήσαμε. Θα παραθέσουμε όμως ενδεικτικά τα ακόλουθα:

Να ξεκινήσουμε από την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδας Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος. Η ενεργή παρουσία του ως Ποιμένα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ι.Μ. και όχι μόνο, είναι ζώσα και πολλαπλώς ευεργετική για την κοινωνίας μας εν γένει, αφού έχει το θείο χάρισμα, να μεταλαμπαδεύει με απλότητα, τα λόγια του Ευαγγελίου και τις διδαχές του Χριστού μας. Συνάμα αποτελεί, φωτεινό φάρο πνευματικότητας και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Σε πολιτικό επίπεδο πέραν των συνεντεύξεων η αποκλειστικών δηλώσεων υπουργών για σημαντικά θέματα που απασχόλησαν του Ευβοιώτες είχαμε αποκλειστικές συνεντεύξεις με τον Σταύρο Μπένο που μετουσιώνει το όραμα του αλλά και την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ανασυγκρότηση και πρόοδος στον πληγωμένη Β. Εύβοια.

Στα κοινωνικά θέματα ξεχωρίζει η θλιβερή περίπτωση του άτυχου διανομέα που πέθανε. Τότε συγκλονίστηκε όλη η Ελλαδα απο τα λόγια της μητέρας του .

Βρέθηκε αίφνης, όπως όλοι θα ενθυμούνται ( ο ακόμα διοικητής) του Νοσοκομείου Χαλκίδας Κ. Χροναίος και εξέδωσε, το αλήστου μνήμης δελτίο τύπου, με το χαρακτηρισμό (όχι διανομέας) και εκτέθηκε Πανελληνίως . Ακόμα και ο υπουργός Υγείας τον άδειασε από το βήμα της βουλής.

Την συμπεριφορά συγκεκριμένων τοπικών ΜΜΕ την θυμάστε. Χολή. ύβρις και ανοίκειοι χαρακτηρισμοί. Μέχρι που απλώς έβαλαν την ουρά στα σκέλια, όπως έκαναν και σε πλείστες όσες περιπτώσεις.

Σε κάθε μεγάλο γεγονός το Evia online ήταν παρόν.

Είτε ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θέμα, είτε ως άμεση κάλυψη, για να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα οι πολίτες. Κυρίως όμως χωρίς παρωπίδες. Όλα στο φως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή και το κάναμε πράξη.

Το αυτό πράξαμε και με το μείζων θέμα της νοθείας του Κωσταντίνου Λαγού υπέρ του υιού του Φώτη -που κατήγγειλε η 18χρονη Στέλλα Καρατζά στο 455 εκλογικό τμήμα – όπως αποδείχθηκε στην πράξη και από την απόφαση του Δικαστηρίου, που παρέδωσε στον Γιάννη Νέζη την υποκλαπείσα θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Μελανό σημείο που θα την ακολουθεί, στην καινούργια θητεία της, η αφωνία ακόμα και σήμερα για το σκάνδαλο αυτό, της Δημάρχου Έλενας Βάκα.

Στηλιτεύσαμε την εντυπωσιακή αφωνία σχεδόν όλων των τοπικών ΜΜΕ. Γιατί άραγε;

Είναι πολλά τα θέματα που αναδείξαμε σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτισμικό , αθλητικό επίπεδο. Όπως πράξαμε και για τα θέματα της Ορθόδοξης Πίστης μας που αποτελεί για εμάς ξεχωριστό και σημαντικό σημείο αναφοράς.

Επίσης καταγράψαμε σε πραγματικό χρόνο την επικαιρότητα και αναδείξαμε αποκλειστικά θέματα, όπως τα χτεσινά με τους εγκλωβισμούς στο όρο Δίρφυς και το όρος Καντήλι, όπου αξίζουν συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις, την 7 ΕΜΑΚ , τους εθελοντές και τα στελέχη του Ε.Ο.Σ.Χ. που υπερβάλανε ευατόν.

Το 2023 που μας αποχαιρέτησε όμως, δεν θα μπορούσε να κλείσει δημοσιογραφικά καλύτερα, αφού το evia online εξασφάλισε, την πρώτη μετά την ορκωμοσία εφ όλης της ύλης συνέντευξη του, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου και άξιου συνάμα τέκνου της Ευβοϊκής γης και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας Ιστιαίας και Β. Σποράδων .

Τα λόγια του εκ του αποτελέσματος, προκάλεσαν συναισθήματα, που πλημμύρισαν την ψυχή των αναγνωστών, αλλά και αίσθηση όσον αφορά για την τοποθέτησή του, σε ένα κομβικό θέμα που έχει απασχολήσει την Ι.Σ. και την Ελληνική κοινωνία!

Αποχαιρετούμε λοιπόν τον παλιό κοπιώδη. αλλά δημιουργικό χρόνο για να καλοσωρίσουμε τον νέο. Το 2024.

Είθε να φέρει υγεία και προσωπική ευόδωση των ονείρων και των σχεδίων κάθε ανθρώπου.

Καλή Χρονιά !

Στο evia online υποσχόμαστε ακόμα πιο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΆ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ ρεπορτάζ. Εδώ θα διαβάζετε, ειδήσεις πραγματικές, όχι κατασκευασμένες στο κεφάλι κάποιου η κάποιας … Γιατί εμείς κάνουμε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ και ΟΧΙ Αγιογραφία.

evia online! Για να είσαστε πάντα online με τις εξελίξεις!

Οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΓΚΥΡΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ ! Χωρίς φόβο! Αλλά με πάθος για την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!