Β. Εύβοια – Πλωτό ασθενοφόρο: Οι ενέργειες του Σίμου Κεδίκογλου ως Υφυπουργού φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά το ζωτικής σημασίας αίτημα

Σάρκα και οστά παίρνει το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Β. Εύβοιας ώστε να ενισχυθούν οι δομές υγείας με πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος που θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο.

Ύστερα από τις ενέργειες του Σίμου Κεδίκολγου ως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογράφεται τον άλλο μήνα η σχετική σύμβαση. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο από την πρώτη στιγμή έφερε στο προσκήνιο ο Σίμος Κεδίκογλου μεταφέροντας το στον τότε Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο ίδιος συνέχισε τις άοκνες προσπάθειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για έναν τόπο όπου ο ρόλος του πλωτού ασθενοφόρου είναι ζωτικής σημασίας, λόγω των περιπτώσεων του οδικού αποκλεισμού κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δείτε τις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου

Κατά την συνάντηση μου με την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας πλωτών ασθενοφόρων και την έγκριση του από το ελεγκτικό συνέδριο.
Τον άλλον μήνα υπογράφεται η σχετική σύμβαση για την προμήθεια των 11 πλωτών ασθενοφόρων. Όπως έχουμε ανακοινώσει από πέρυσι ένα πλωτό ασθενοφόρο προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της Β. Εύβοιας.
Η παράδοση των πλωτών ασθενοφόρων θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μου να δεσμευτεί το ένα πλωτό ασθενοφόρο για την Β.Εύβοια.

Το πλωτό αυτό μέσο, πληροί τις υψηλές απαιτήσεις καθώς φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος θάλαμος για τους ασθενείς, ο οποίος δεν θα έχει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον θάλαμο διακυβέρνησης του σκάφους. Δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των εκάστοτε περιοχών, για άμεση και ασφαλή διακομιδή μέσω θαλάσσης.

- Διαφήμιση -

.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!