Χαλκίδα: Λαμπρή εκδήλωση με κοπή της Βασιλόπιτας και εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ρ/Σ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο (4 Βίντεο και φωτο)

Σε κλίμα ευφορίας αλλά και συγκίνησης τελέστηκαν χθες το απόγευμα της Δευτέρας τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, στο Πολιτιστικό – Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, ο οποίος κλείνει αισίως τα 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Αρχικά το κτίριο που φιλοξενούσε μέχρι και πρότινος τις εγκαταστάσεις και το θεάρεστο έργο του σταθμού που εκπέμπει στους 97,7 στα fm ήταν σε ένα μικρό οικίσκο που είχε παραχωρήσει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Κανήθου.

Η ανάγκη μετεγκατάστασης του ραδιοφωνικού σταθμού, απαιτούσε μεγάλη οικονομική εισφορά την οποία στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να καλύψει η Ιερά Μητρόπολη με ιδία έξοδα. Η γενναία δωρεά του κ. Δημητρίου Κοίλιαρη, ιδιοκτήτη της εταιρίας SABO, ήταν εντυπωσιακή, καθώς ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου το κόστος, δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος ταπεινός παρευρέθηκε μαζί με την κόρη του στην εκδήλωση όπου ο Σεβασμιώτατος έπλεξε το εγκώμιό του αναφορικά με την ποιότητα του χαρακτήρα του, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “είναι πρόσωπο αξιομίμητο”. Ο Σεβασμιώτατος έκανε δώρο μια εικόνα για να ευλογεί εκείνον και την οικογένειά του.

“Αγωνιζόμαστε συντονισμένοι με την παράδοση της εκκλησίας και διατηρώντας την ενότητα μεταξύ της αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων να είμαστε η άλλη φωνή στα fm. Όχι γιατί θα μεταδίδουμε μόνο ιερές ακολουθίες ή εκπομπές αμιγώς θεολογικού περιεχομένου, αλλά γιατί θέλουμε να αγγίξουμε τις καρδιές των ανθρώπων και ελεύθεροι από κάθε σκοπιμότητα και από κάθε συμφέρον υλικό να πούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ο Χριστός.

Αλήθεια είναι ο τρόπος της ζωής και το ήθος που εκείνος μας εδίδαξε με τον λόγο του, με το παράδειγμά του, με την Αγία του Εκκλησία, η οποία είναι το Σώμα Του που παρατείνεται στους αιώνες”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια, την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος και εν συνεχεία ο κ. Κοίλιαρης με την κόρη του και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, έκοψαν την κορδέλα των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στο κειμηλιοφυλάκειο που στεγάζεται και εκείνο στον χώρο του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Χαλκίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η βουλευτής Κατερίνα Καζάνη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Συμβούλος κ. Ευάγγελος Χαϊνάς, η εκπροσώπος της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Αναστασία Ψυχογιού-Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικών Δομών και Αναπληρώτριας Δημάρχου, η κ. Δήμητρα Σακελλαράκη-αρμόδιαςΑντιδημάρχος για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, ο κ. Γαϊτανάρος -Προέδρος του ΔΑΕΕΠΕΧ και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, η Δημοτική Συμβούλου κ. Ευδοξίας Αγουρζενιτζίδου, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστρατήγου Κωνσταντίνος Τακόπουλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας κ. Φλουρής, ο Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, καθώς και ιερείς όπως επίσης και οι άνθρωποι που διακονούν εθελοντικά τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη εκδήλωση
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!