ΣΥΡΙΖΑ: “Του Κουτρούλη ο Γάμος” -Το Κούγκι- “Σφαγή” Κασσελάκη-Γεροβασίλη για το πότε και πώς θα γίνουν οι εκλογές


Η Ολγα Γεροβασίλη σήκωσε το γάντι σήμερα και δήλωσε παρούσα, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα στην τρίτη ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκρηκτικό από νωρίς. Στελέχη μάζευαν υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές, ο Γιάννης Ραγκούσης δέχθηκε γιουχάισμα όταν αναφέρθηκε στο δημοσίευμα για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη που δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος με ένταση τοποθετήθηκαν από το βήμα του συνεδρίου κατά της νέας προσφυγής στις κάλπες. Και τα αίματα φάνηκε να ανάβουν περαιτέρω όταν στο βήμα ανέβηκε η Ολγα Γεροβασίλη.

Ενταση και φωνές ενώ η Γεροβασίλη δήλωνε παρούσα
Η Ολγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε το απόγευμα την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές, όπως αναμενόταν, λέγοντας «είμαι παρούσα».

Η ομιλία της διεκόπη αρκετές φορές από αποδοκιμασίες των Συνέδρων, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Συνεδρίου να καλέσει τους παρευρισκομένους να σεβαστούν τους ομιλητές.

«Ακούω τον έντονο προβληματισμό, ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα μια εσωκομματική διαδικασία», είπε η κυρία Γεροβασίλη. «Φυσικά» φώναξαν οι σύνεδροι, προκαλώντας εκ νέου την παρέμβαση του προεδρίου. «Συζητάμε δεν πειράζει», απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη.

« Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο, είμαι παρούσα», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη και στο σημείο αυτό οι σύνεδροι απάντησαν με γουχαΐσματα.

«Δεν αγαπάς περισσότερο τα μέλη από εμάς», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη, στρεφόμενη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, που καθόταν στην πρώτη σειρά του Συνεδρίου, προκαλώντας εκ νέου αντιδράσεις και αποδοκιμασίες, ενώ χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τον Παναγιώτη Ρήγα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η παρέμβαση Κασσελάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης μόλις η κυρία Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την ομιλία της ανέβηκε αιφνιδιαστικά στο βήμα και αφού την χαιρέτησε κατέθεσε τη δική του πρόταση για εκλογές στις 10 Μαρτίου και υβριδικά.

«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ότι εγώ θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας», πρόσθεσε και πάλι χειροκροτήθηκε με ένταση.

«Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα της να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε. Εισηγήθηκε, επίσης, στο Συνέδριο οι εκλογές για νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν στις 10 Μαρτίου και τα μέλη να ψηφίσουν και υβριδικά, χωρίς φυσική παρουσία, ώστε να υπάρξει η μέγιστη συμμετοχή.

Πεδίο αντιπαράθεσης το πότε θα γίνουν οι εκλογές και ο τρόπος διεξαγωγής
Πάντως η πρόταση Κασσελάκη άνοιξε ήδη το πρώτο πεδίο σφοδρής σύγκρουσης η οποία αναμένεται να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα σε μάχη μέχρις εσχάτων.

Η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας σε δημοσιογράφους δύο ώρες μετά την ομιλία της, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη σε δηκτικό τόνο για την εισήγησή του για fast track εκλογές σε δυο εβδομάδες από τώρα, στις 10 Μαρτίου.

Μάλιστα εξέφρασε και τη διαφωνία της για τις ηλεκτρονικές διαδικασίες που θέλει να καθιερώσει ο κ. Κασσελάκης.  «Δεν θυμήθηκε κάτι ο πρόεδρος. Έκανε μια παράλειψη. Υπάρχει καταστατικό. Σε τουλάχιστον ένα μήνα και προφανώς όχι ιντερνετικά. Όπως έγιναν για τον Κασσελάκη και για τον Τσίπρα».

«Θα γίνει Κούγκι»
Λίγο νωρίτερα, ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σε δημοσιογράφους ήταν σαφής για το βάθος στο οποίο μπορεί να φτάσει η σύγκρουση με το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη για την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες καθώς όπως σημειώνει είναι κόντρα στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «θα γίνει Κούγκι».

«Η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με το Καταστατικό, δηλαδή σε ένα μήνα τουλάχιστον και με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν είναι αντίθετος με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ωστόσο το ζήτημα της διασφάλισης του αδιάβλητου της διαδικασίας δεν μπορεί να προσπεραστεί.

Το στρατόπεδο Γεροβασίλη είναι αποφασισμένο να επιμείνει στη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να δηλώνει από το βήμα του συνεδρίου ότι «οι εκλογές θα γίνουν και φυσικά με κάλπη».

Μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές
Την ίδια ώρα πάντως ένα άλλο μπλοκ στελεχών μαζεύει υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές!

Ο Νίκος Παππάς και ο ‘Οθων Ηλιόπουλος έχουν μπει μπροστά στη συλλογή υπογραφών για να μην πάει το κόμμα ξανά σε εκλογές για την ηγεσία.

Κατά του εκλογών τάχθηκε και ο Γιώργος Τσίπρας στην ομιλία του που ακολούθησε αυτής της Ολγας Γεροβασίλη. «Είναι αυτοκτονία για όλους μας, πριν τις ευρωεκλογές, εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει η κρίσιμη αυτή μάχη, εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Τσίπρας. Στην ομιλία του εξαπέλυσε βαρύτατες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρόεδρος για πολλά θέματα αποφασίζει μόνος του. Θα είχαν γίνει πολύ λιγότερα λάθη. Υπήρξε υπονόμευση; Αν θέλει ο πρόεδρος να αναζητήσει εσωτερικούς εχθρούς, έτσι δεν πάμε πουθενά» είπε και πρόσθεσε λίγο παρακάτω:

«Ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έδειξε εμπιστοσύνη στα στελέχη του και απομακρύνθηκε. Ο ίδιος υπονόμευσε τον εαυτό του». Τέλος ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι μόνες εκλογές που πρέπει να γίνουν είναι αυτές που αναβλήθηκαν, των νομαρχιακών οργανώσεων και τόνισε πως συντάσσεται με τον Σ. Φάμελλο και τον Νίκο Παππά, ώστε να μην γίνουν εκλογές και μάλιστα υπογράμμισε πως θα κατέβει η πρότασή τους στο συνέδριο.

Δύο προτάσεις αύριο προς ψηφοφορία;
Αύριο σε κάθε περίπτωση θα κατέβει προς ψηφοφορία η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για εσωκομματικές εκλογές στις 10 Μαρτίου ενώ ενδεχομένως, όπως είπε και ο Γ. Τσίπρας τεθεί σε ψηφοφορία και πρόταση για μη διεξαγωγή εκλογών

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!