Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Σίμος Κεδίκογλου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρύστου – Κυκλάδων

Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 28/2, ο βουλευτής ΝΔ και πρώην υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, όπου έθεσε τα ζητήματα για το μείζον θέμα της ομαλής λειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρύστου – Κυκλάδων.

Στην συζήτηση παρουσία του Γ.Γ Βαγγέλη Κυριαζόπουλου ήταν και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου Βαγγέλης Σπύρου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: “Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρύστου-Κυκλάδων που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με την βοήθεια του τότε Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη -τον οποίο για ακόμα μια φορά θέλω να ευχαριστήσω- έχει ήδη δώσει σημαντικά αποτελέσματα και διαγράφονται ακόμα καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Φέτος παρουσιάζονται κάποια προσκόμματα από τον πλοιοκτήτη σχετικά με τα βυθομετρικά στοιχεία του λιμένα της Καρύστου που επικαλείται. Τα στοιχεία αυτά όμως δεν έχουν επικαιροποιηθεί μετά τις εργασίες εκβάθυνσης που πραγματοποίησε η περιφέρεια για αυτό και στην σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση διενέργεια βυθομετρήσεων από την μόνη αρμόδια και αδιαμφισβήτητη αρχή, την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι θα πιστοποιηθεί η ασφαλής προσέγγιση του πλοίου και η σύνδεση θα συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα. “

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!