Ο Φάνης Σπανός στο evia online για τον υπάλληλο της Περιφέρειας που συνελήφθη για δωροδοκία-Τι θα κάνει με όσους τυχόν εμπλέκονται-Θα κάνει και άλλους ελέγχους; (ηχητικό)

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία ο Φάνης Σπανός. Το evia online που θέτει πάντα “το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων,” ρώτησε τον Περιφερειάρχη τι θα πράξει, για το καυτό θέμα που αφορά στην υπόθεση του συλληφθέντα προϊσταμένου τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φάνης Σπανός επαίνεσε το eviaonline για την αντικειμενικότητά του και την αυστηρά δημοσιογραφική προσέγγιση του θέματος. Είναι γνωστό άλλωστε τοις πάσι ότι ακολουθούμε απαρέγκλιτα, την δημοσιογραφική δεοντολογία διαχρονικά.

Η εμπεριστατωμένη 1η ερώτηση 

κ. Περιφερειάρχα: Από την πρώτη στιγμή αυτό είναι ξεκάθαρο, συνεργαστήκατε με τις αστυνομικές αρχές, για την υπόθεση του υπαλλήλου που κατηγορείται για δωροληψία. Ακολούθησαν δύο ανακοινώσεις σας. Η τελευταία εσχάτως όπου επαναλαμβάνεται την απόφαση σας, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.


Με βάση πληροφορίες που έχουμε στο eviaonline -όπου παρακολουθήσαμε και αποκαλύψαμε από την πρώτη στιγμή πτυχές της υπόθεσης αυτής,- ο κατηγορούμενος στην απολογία του, αναφέρει ονόματα υπαλλήλων καθώς και το όνομα ενός αντιπεριφερειάρχη.
Ως κατηγορούμενος βέβαια, μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως θέλει. Άρα τα όσα ισχυρίζεται δεν αποτελούν θέσφατο.
Ερωτώ λοιπόν, η αταλάντευτη στάση σας, είναι οριζόντια όσον αφορά τον καταλογισμό ευθυνών εφόσον προκύψουν; Με απλά λόγια για να ξεκαθαριστεί άπαξ .

Όποιος και αν είναι, όσο ψηλά θεσμικά και αν βρίσκεται θα υποστεί τα επίχειρα, αν αποδειχθεί των πράξεων του;

Η συμπληρωματική 2η ερώτηση 

Ανακοινώσατε επίσης ότι θα ερευνηθούν οι 16 υποθέσεις. Γιατί μόνο αυτές και να μην ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις που χειρίστηκε από την ήμερα που ανέλαβε προϊστάμενος;
Ερωτώ γιατί μπορεί να είναι στα σχέδια σας, η εξέλιξη αυτή και να μην το γνωρίζουμε.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!