Κύπελλο ποδοσφαίρου: Στους «8» ο Παναθηναϊκός, 7-6 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι στο Καραϊσκάκη


Αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι για τους ερυθρόλευκους ο Καμαρά – Ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει 0-0 – Στα προημιτελικά ο Παναθηναϊκός, παίζει με τον Ατρόμητο για μία θέση στα ημιτελικά

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να πάρει μία ιδιαίτερα σημαντική από αγωνιστικής άποψης και σε επίπεδο πρεστίζ στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό. Μοιραίος ο Μαντί Καμαρά στη διαδικασία των πέναλτι για το τελικό 6-7 του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό δεν προχώρησε σε εκπλήξεις όσον αφορά στη βασική εντεκάδα του ντέρμπι, ρίχνοντας στη μάχη, σε σχηματισμό 4-3-3, τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Ορτέγα, Μπιανκόν, Ντόι και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν η τριάδα Καμαρά, Έσε και Αλεξανδρόπουλος με τους Φορτούνη και Μασούρα στα άκρα της επίθεσης έχοντας τον Ναβάρο στην κορυφή ως φορ.

Για τον Παναθηναϊκό του Τερίμ κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λοντίγκιν. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Αράο με τον Γεντβάι ήταν οι δύο στόπερ. Ο Κώτσιρας με περιβραχιόνιο αρχηγού και οι Βιλένα, Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Μαντσίνι και σέντερ φορ ο Σπόραρ.

Αρκετά κακό παιχνίδι στο α’ μέρος και μεγάλη επέμβαση ο Πασχαλάκης
Στο α’ μέρος οι 2 αντίπαλοι προσπαθούσαν να… εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλον. Σε ένα μεγάλο μέρος του είδαμε ένα αρκετά κακό και κάπως… άναρχο ματς και από τις 2 πλευρές με τη διαφορά πώς ο Παναθηναϊκός είχε 2 πολύ καλές στιγμές για να βρει δίχτυα.

Στο 8ο λεπτό ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απειλήσει από καλό γύρισμα του Ορτέγα αλλά η μπάλα έφυγε από τον Ναβάρο. Στο 13ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη φάση με τον Πασχαλάκη να κάνει μία φοβερή επέμβαση πάνω στον Σπόραρ και την κεφαλιά που έκανε μετά από σέντρα του Μαντσίνι.

Από το 30′ και μετά ο Φορτούνης είχε δύο σουτ εκτός στόχου (για τα καλά εκτός στόχου), με τον Παναθηναϊκό να έχει ορθώς ακυρωθέν γκολ του Βέρμπιτς ως οφσάιντ στο 39′ και μετά να χάνει ευκαιρία στο 42′ με την προσπάθεια του Μαντσίνι σε πολύ καλή θέση που έφυγε έξω. Το α’ μέρος έκλεισε στο 0-0 σε αυτό το ντέρμπι του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε καλό momentum για ένα διάστημα αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους
Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός βελτίωσε για τα καλά την εικόνα του μεσοεπιθετικά και είχε ευκαιρίες. Στο 49ο λεπτό ο Ντόι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν ικανή να βάλει δύσκολα στον Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός πήγε να… απαντήσει με ένα δυνατό σουτ του Μαντσίνι στο 52′ ψηλά άουτ.

Στο 57′ ο Αλεξανδρόπουλος είχε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις που πέρασε λίγο εκτός και στο 59′ ο Λοντίγκιν έβγαλε πολύ καλά το σουτ του Φορτούνη. Στο 65′ ο Μασούρας είχε μία μεγάλη στιγμή με σουτ ελάχιστα έξω από πάσα του Ποντένσε.

Στο 75′ ήρθε ο τραυματισμός του Λοντίγκιν στο κεφάλι από χτύπημα του Βαγιαννίδη για να κάνει μετά ράμματα. Στη συνέχεια ήρθε μία νέα μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη πάνω στον Σπόραρ σε τετ α τετ του μετά από εξαιρετική μεταβίβαση της μπάλας από τον Κώτσιρα με ένα τακουνάκι. Στο 86′ ο Μασούρας είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία με δυνατό σουτ έξω μετά από γύρισμα του Φορτούνη.

Στο 10ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Πασχαλάκης έκανε και νέα μεγάλη επέμβαση. Αυτή τη φορά πάνω σε δυνατό σουτ του Βέρμπιτς με την κανονική διάρκεια να τελειώνει στο 0-0.

Οι μεγάλες φάσεις από Γιόβετιτς και Ποντένσε, τα μυϊκά προβλήματα του Παναθηναϊκού και ο Ακαϊντίν φορ
Στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα τραυματισμών. Και άλλα μυϊκά προβλήματα με παίκτες όπως ο Βέρμπιτς αλλά και ο Σπόραρ. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν αλλαγές με την είσοδο στόπερ στο ματς όπως των Σένκεφελντ και Αικαϊντίν και τον Τούρκο σέντερ μπακ να παίζει φορ!

Στα των φάσεων στο 99′ ο Ποντένσε έβγαλε μία καλή μπαλιά για τον Γιόβετιτς που έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά λίγο έξω. Και λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους της παράτασης ο Ποντένσε είχε ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο εκτός και κόρνερ.

Μηδέν και η παράταση και μετά πέναλτι με τον Μαντί Καμαρά μοιραίο
Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε μόνο πρόσωπα αλλά και σχηματισμό παίζοντας και με 3-5-2 απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο 110′ ο Γιόβετιτς είχε ένα κάκιστο χτύπημα φάουλ που πέρασε πολύ ψηλά και έξω μετά από κερδισμένο φάουλ του Ποντένσε. Στο 118′ ο Ροντινέι σούταρε με τη μπάλα να πηγαίνει κόρνερ από κόντρα. Ελάχιστα πριν το τέλος του β’ μέρους ο Ζέλσον Μαρτίνς πήγε να κάνει ένα σουτ με τη μπάλα να περνάει πολύ έξω.

Στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ο Πασχαλάκης με τον Λοντίγκιν έκαναν από μία επέμβαση. Στο τέλος όμως το χαμένο πέναλτι του Μαντί Καμαρά έδωσε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό με 6-7 στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι
Αϊτόρ: Το έβαλε
Ροντινέι: Το έβαλε
Ρούμπεν: Το έβαλε
Ζέλσον Μαρτίνς: Το έβαλε
Αράο: Το έβαλε
Γιόβετιτς: Το έβαλε
Γεβντάι: Το έβαλε
Ποντένσε: Το έβαλε
Μλαντένοβιτς: Το έπιασε ο Πασχαλάκης
Καρβάλιο: Το έπιασε ο Λοντίγκιν
Κώτσιρας: Το έβαλε
Βρουσάι: Το έβαλε
Βαγιαννίδης: Το έβαλε
Ορτέγα: Το έβαλε
Σένκεφελντ: Το έβαλε
Μαντί Καμαρά: Το έχασε

MVP: Εάν βάλουμε την κανονική διάρκεια είναι ο Πασχαλάκης με τις επεμβάσεις τους. Εάν θέλουμε να πάμε βάζοντας και τη διαδικασία των πέναλτι μπαίνει ο Κώτσιρας που ήταν ιδιαίτερα καλός και στο ματς με τον Σένκφελεντ που έβαλε το τελευταίο χρονικά πέναλτι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Φορτούνης με τον Αλεξανδρόπουλο για τον Ολυμπιακό και περισσότερο ο πρώτος καθώς ο 2ος έγινε πιο νωρίς αλλαγή. Για τον Παναθηναϊκό εκτός από τον ιδιαίτερα καλό Κώτσιρα που δοκιμάστηκε σε αρκετές θέσεις πήγε καλά, όπως και ο Χουάνκαρ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για τον Ολυμπιακό ο Μαντί Καμαρά ήταν σε κάκιστη μέρα για μεγάλο διάστημα. Θα μπορούσε να πει και ο Ποντένσε εάν δεν άλλαζε την εικόνα του δραστικά. Για τον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρντ κινήθηκε σε ρηχά νερά και από τον Βιλένα επίσης περίμενε παραπάνω. Μοιραίος ως προς τις φάσεις που έχασε ο Σπόραρ.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορούν να μπουν εδώ μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των 2 ομάδων. Όπως του Γιόβετιτς για τον Ολυμπιακό ή του Σπόραρ για τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με προβλήματα σε θέματα φάουλ κα πειθαρχικού τομέα η διαιτησία. Ειδικά σε κάποια χρονικά σημεία δεν τα πήγε καθόλου καλά σε αυτόν τον τομέα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντική πρόκριση από τη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ολυμπακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο διάστημα που ήταν ανώτερος στην παράταση. Δεν το έκανε και στη… ρουλέτα των πέναλτι οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Μπιανκόν (115′ λ.τρ. Ιμπόρα), Ντόι, Ροντινέι, Μαντί Καμαρά, Εσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Φορτούνης (115′ Βρουσάι), Μασούρας (91′ Γιόβετιτς) και Ναβάρο (106′ Ζέλσον Μαρτίνς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (96′ λ.τρ. Μλαντένοβιτς), Αράο, Γεβντάι, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Βιλένα (66′ Ρούμπεν), Μπερνάρντ (66′ Ζέκα), Βέρμπιτς (98′ λ.τρ. Αϊτόρ), Μαντσίνι (106′ Μαντσίνι) και Σπόραρ (106′ λ.τρ. Ακαϊντίν).

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!