Χαλκίδα: Η πόλη τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ στον ΔΕΗ Διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας 2024-Οι πολίτες συμμέτοχοι στη γιγάντωση της διοργάνωσης

Ο Αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων από εφτά Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου για τον ΔΕΗ Διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας 2024, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στη Χαλκίδα.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή του το 2022, με το αγωνιστικό του πρόγραμμα να εξελίσσεται στη φετινή του έκδοση από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2024, με μία στάση στις 18 Μαΐου στη Χαλκίδα, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τερματισμός του 4ου ΕΤΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές, φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια από τις αρτιότερες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού, ενώνοντας τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: Τη Θεσσαλονίκη ως πόλη εκκίνησης και την Αθήνα ως πόλη τερματισμού, με μία ατομική χρονομέτρηση και πέντε ΕΤΑΠ (επιμέρους διαδρομές), τα οποία θα περάσουν διαδοχικά από την Κατερίνη, την Καρδίτσα, το Καρπενήσι, τη Σπερχειάδα και τη Χαλκίδα. Πιο αναλυτικά οι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας από όπου θα περάσει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι οι εξής: Καρπενήσι, Σπερχειάδα, Λαμία, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Λειβαδιά, Αλίαρτος, Θήβα και Χαλκίδα.

Όπως ενημέρωσαν σχετικά τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, ο φετινός Γύρος θα περιλαμβάνει και ένα «βασιλικό» ΕΤΑΠ-έκπληξη, αντάξιο μεγάλων Γύρων του εξωτερικού που θα εντυπωσιάσει τους φίλους της ποδηλασίας αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών μέσω της παγκόσμιας τηλεοπτικής προβολής.

Είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι Εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της γαλάζιας φανέλας της γενικής, αλλά και τις επιμέρους βαθμολογίες και νίκες στα ΕΤΑΠ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση «Στόχος μας να κάνουμε συμμάχους τους πολίτες στην προσπάθειά μας να γιγαντωθεί η διοργάνωση που αποτελεί τεράστια παγκόσμια αθλητική και τουριστική προβολή για την χώρα. Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 εξελίσσεται διαρκώς και φιλοδοξεί να προσφέρει ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό και τουριστικό γεγονός, εφάμιλλο των φημισμένων ποδηλατικών Γύρων στο εξωτερικό. Σε αυτό το εγχείρημα, καλούμε τις τοπικές κοινωνίες, τους απλούς πολίτες-φιλάθλους, να αποκτήσουν τον δικό τους ενεργό ρόλο στον αγώνα, συμμετέχοντας στις παράλληλες δράσεις και παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες των επαγγελματιών αθλητών»,

Τεράστιας σημασίας event για τη Στερεά Ελλάδα χαρακτήρισε τον ΔΕΗ Διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας 2024 ο Φάνης Σπανός. «Η προβολή που μπορεί να πετύχουμε από μια τέτοια δράση είναι πραγματικά κάτι το ασύλληπτο. Για αυτό το λόγο και για εμάς σε επίπεδο ιεράρχησης είναι το επόμενο, μετά το Ράλι Ακρόπολης αθλητικό γεγονός, που στηρίζουμε στη Στερεά Ελλάδα» Εν συνεχεία κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το παρών ώστε να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των ποδηλατών, όσο και στις παράλληλες δράσεις.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την κατανόηση και την ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας, αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης, επεσήμαναν οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των εφτά Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα εμφανώς ικανοποημένη που η Χαλκίδα θα είναι ανάμεσα στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αυτό το τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός αναφέρθηκε στα μεγάλα οφέλη που θα έχει η πόλη, αφού θα προβληθεί από 164 δίκτυα σε όλο το κόσμο. Επεσήμανε επίσης ότι στόχος είναι να μπεί το ποδήλατο στην φιλοσοφία των πολιτών καθώς και ότι ο Δήμος Χαλκιδέων θα δημιουργήσει τις ανάλογες υποδομές ώστε να μπορούν οι δημότες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!