Εύβοια -Ρεπορτάζ evia online -Ουρές για την έκδοση νέων ταυτοτήτων- Τι μας δήλωσε ο Αστυνομικός διευθυντής κ. Γερογιάκομος

Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν, δημιουργώντας ουρές, καθημερινά τις τελευταίες ημέρες σε αστυνομικά τμήματα της χώρας ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους και να αποφύγουν τις νέες για δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Μάλιστα δίνεται η οδηγία μετά την έκδοση επικαιροποιημένης παλαιάς ταυτότητας να εκδοθεί και διαβατήριο, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτοτικό έγγραφο, εφόσον το κράτος υποχρεώσει τους πολίτες να αλλάξουν την ταυτότητά τους με καινούργια σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τη δεκαετία.

Στην Χαλκίδα παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο αφού σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο Αστυνομικός διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Γερογιάκομος η αρμόδια υπηρεσία δέχεται κυριολεκτικά κατακλυσμό νέων αιτήσεων έκδοσης από τους πολίτες που συρρέουν κατά δεκάδες από νωρίς το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου. Το ενδημικό γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα ωστόσο σε όσους επείγονται για την έκδοση ταυτότητας πρώτης φοράς η αλλαγής λόγω απώλειας .

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται για αλλαγή ταυτότητας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από της 7.30 το πρωί έως της 2μμ από Δευτέρα έως Σάββατο εκτός της Τετάρτης όπου το αρμόδιο τμήμα λειτουργεί απογευματινές ώρες.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του evia online από το 2026 θα είμαστε υποχρεωμένοι άπαντες οι Έλληνες να φέρουμε τη νέα ταυτότητα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!