Κάρυστος: Ο 20χρονος εμπρηστής : «Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν να σβήνουν τις φλόγες»

«Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες». Αυτά ήταν τα λόγια του 20χρονου από την Κάρυστο -που το evia online αποκάλυψε ότι είχε συλληφθεί για σωρεία εμπρησμών- στην ΕΡΤ. Ο καθ’ ομολογίαν εμπρηστής που οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα κατηγορήθηκε ως ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του τρέχοντος έτους , σε ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου, ενώ ερευνάται και για μία πέμπτη περίπτωση.

Ο 20χρονος μίλησε στο Star και απαντώντας στο ερώτημα για το ποια ήταν τα συναισθήματά του την ώρα που έβαζε τις φωτιές είπε ότι «μετά που την έβαζα και ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά και έφευγαν, εντάξει δεν αισθανόμουν καλά».

Επίσης είπε πως «η τελευταία φωτιά ήταν λίγο μεγάλη», ενώ απαντώντας στο ερώτημα για το εάν ένιωθε ικανοποίηση από αυτό που έκανε η απάντησή του ήταν αρνητική. «Αποφάσισα να ομολογήσω ό,τι έγινε και αποφάσισα να σταματήσω τελείως». Στη συνέχεια κληθείς να απαντήσει για εάν φοβάται με την ποινή που καλείται να αντιμετωπίσει έγνεψε καταφατικά και είπε ότι «ναι φοβάμαι λίγο».

Επίσης πρόσθεσε ότι: «ανέβαζα ποστ στο Facebook, ότι έχει πιάσει φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο. Έγραφα ακριβώς το σημείο, ενημέρωνα και την Πυροσβεστική και πήγαινε να την σβήσει. Εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. «Το έχω καταλάβει το λάθος μου και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από όσους ταλαιπώρησα».

Στενό συγγενικό πρόσωπο του 20χρονου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε ότι : «δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τη μία μέρα έβαλε τρεις μικρές φωτιές, και στις 25 του μήνα πήγε και έβαλε μία που έκαψε δύο στρέματα».

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!