Μάνδρα: Σε έπαυλη – φρούριο έμενε ο Χρήστος Γιαλιάς που εκτέλεσαν με πάνω από 20 σφαίρες- Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια εκ μέρους της οικογένειάς του-Απειλεί με μηνύσεις αν…


Ζωσμένο με κάμερες ασφαλείας όλο το οικόπεδο γύρω από το σπίτι του – Τον σκότωσαν στον χωματόδρομο μέσα στο δάσος, 250 μέτρα μακριά από το σπίτι του

Ένα συμβόλαιο θανάτου επαγγελματικά οργανωμένο εκτέλεσαν οι δολοφόνοι του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, οι οποίοι τον «γάζωσαν» με τουλάχιστον 20 σφαίρες και στη συνέχεια τον έκαψαν μέσα στο αμάξι του μαζί με το καλάσνικοφ, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Η δολοφονία σημειώθηκε σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από το σπίτι του θύματος και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες είχαν καταγράψει τις ώρες που κινείται από και προς την πολυτελή βίλα του, αλλά και τη διαδρομή που ακολουθεί.

Ελάχιστα μέτρα μακριά από την Αγίας Αικατερίνης, όπου εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο 59χρονος, βρίσκεται το σπίτι του επιχειρηματία.

Πρόκειται για μια έπαυλη, αποτελούμενη από μια πολυτελή βίλα και στρέμματα από κήπους και κτήματα. Το σπίτι θυμίζει «φρούριο», καθώς, πέρα από τον πέτρινο ψηλό φράχτη, σε κάθε γωνιά του οικοπέδου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες καταγράφουν κάθε κίνηση μέσα στο κτήμα αλλά και περιμετρικά από αυτό.
Η μια από τις 8 κάμερες ασφαλείας που διαθέτει η έπαυλη του Χρήστου Γιαλιά

Η τοποθεσία του σπιτιού είναι στις παρυφές της πλαγιάς της Κιάφας, ενώ για να φτάσει κάποιος εκεί θα χρειαστεί να κινηθεί μέσα στο δάσος σε χωματόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία χρόνια ο Χρήστος Γιαλιάς μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στην πολυτελή έπαυλη και ένα σπίτι που είχε αγοράσει κοντά στον οικισμό της Μάνδρας.

Πηγή: Protothema.gr

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια


Τα τελευταία 20 χρόνια ήμουν νομικός σύμβουλος του Χρήστου Γιαλιά και μαζί με τους συνεργάτες μου ήμασταν μαζί του σε όλες τις υποθέσεις, τις οποίες αντιμετώπιζε.
Τον συνάντησα για τελευταία φορά 24 ώρες πριν τον εκτελέσουν, λίγα μέτρα από εκεί που τον δολοφόνησαν στο σπίτι του, για να του ανακοινώσω ότι για ακόμη μια φορά η Δικαιοσύνη τον είχε απαλλάξει από μια ακόμη άδικη κατηγορία, την οποίαν του είχε προσάψει ο πρώην συνέταιρός του και παιδικός του φίλος, με τον οποίον τα τελευταία 5 χρόνια είχαν οξυτάτη αντιδικία και στην οποίαν ο πρώην συνέταιρός του είχε προσπαθήσει να εμπλέξει με κακουργηματικές κατηγορίες την 22 μόλις ετών μοναχοκόρη του από τον πρώτο του γάμο.
Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, τα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο μαζί με την σύντροφό του Κατερίνα, με την οποίαν είχε αποκτήσει ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών ζούσαν όλοι μαζί, μαζί συνεργαζόντουσαν στα γραφεία των εταιριών του καθημερινά και σήμερα όλοι μαζί μού ανέθεσαν να παραστώ και να δηλώσω στο σωστό δικονομικό στάδιο την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος των αγνώστων δραστών, οι οποίοι ελπίζουμε πολύ σύντομα να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Η οικογένεια του εκλιπόντος μού ανέθεσε να στραφώ εναντίον οιουδήποτε ΜΜΕ, εναντίον οιουδήποτε δημοσιογράφου, εναντίον οιουδήποτε παρουσιαστού, εναντίον οιουδήποτε πρώην ή νυν αστυνομικού, οι οποίοι είτε στα δελτία ειδήσεων, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές διαδίδουν συκοφαντικά γεγονότα γι’ αυτόν, όπως π.χ τη δήθεν διάπραξη από αυτόν του αδικήματος της τοκογλυφίας, του εμπορίου όπλων, του εμπορίου ναρκωτικών ή οιασδήποτε άλλης παράνομης συμπεριφοράς, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα κανείς δεν κατηγόρησε τον αείμνηστο Χρήστο Γιαλιά για την διάπραξη οιασδήποτε εγκληματικής πράξεως, εκτός της οπλοφορίας, πράξη η οποία δικαιολογούνταν από την ανθρωποκτονία εις βάρος της αειμνήστου πρώτης συζύγου του, μητέρας των τριών παιδιών του και της πράξεως της ληστείας εις βάρος του ιδίου και της μητέρας του τέταρτου παιδιού του.
Αξιοσημείωτο, είναι ότι λόγω της εκτιμήσεως όλης της κοινωνίας της Ελευσίνας, της Μάνδρας και της Μαγούλας ο πρωτότοκος γιος του Γιώργος Γιαλιάς εξελέγη αντιδήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του δήμου Μάνδρας και πριν λίγες ημέρες ορκίστηκε παρουσία του αειμνήστου πατέρα του, όπου έλαβε χώρα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μάνδρας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!