Πόλεμος στο Ισραήλ: Ερείπια και συντρίμμια σπίτι με το όνομα της οικογένειας στα ελληνικά στην είσοδό του

Συντρίμμια, εκκωφαντική σιωπή και ερείπια αφήνει πίσω του ο πόλεμος – Σπίτια γεμάτα ζωή πλέον είναι άδεια και βομβαρδισμένα

Ερειπωμένα σπίτια, με κάποια αντικείμενα να θυμίζουν ότι κάποτε ήταν γεμάτα ανθρώπους και ζωή, συναντά κανείς στο Ισραήλ, μετά την έναρξη της επίθεσης από την Χαμάς, εδώ 10 ημέρες.

israel_spiti

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα δημοσίευσε στο Twitter δύο φωτογραφίες, από ένα σπίτι που έγινε στόχος βομβαρδισμών. Στην είσοδό του, υπάρχει μία ταμπέλα, που γράφει το όνομα της οικογένειας που έμενε σε αυτό στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά: «ΓΚΟΛΝΤΣΤΑΙΝ». Γύρω, υπάρχουν γλάστρες που γλίτωσαν από την καταστροφή.

israel_spiti1

Σε άλλο δωμάτιο, η κατάσταση είναι χειρότερη. Οι τοίχοι, το ταβάνι, όλα έχουν καταστραφεί. Το μόνο δείγμα πρόσφατης ζωής είναι το κρεβάτι, ενώ πάνω στον τοίχο δεσπόζει ένα χαραγμένο σχέδιο με μια οικογένεια αγκαλιασμένη.

«Κάποτε αυτό το σπίτι στο  Ισραήλ, με το όνομα της οικογένειας στα ελληνικά στην είσοδό του, ήταν γεμάτο ζωή, αγάπη και γέλιο. Τώρα είναι άδειο και επικρατεί μόνο εκκωφαντική σιωπή», γράφει η πρεσβεία του Ισραήλ.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!