“Άστραψε” και “βρόντηξε” η Ελένη Μιτζιφίρη με την καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ενημερώσει για την στατικότητα του κτιρίου των ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Δείτε τι αναφέρει η Ελένη Μιτζιφίρη σε μακροσκελή ανάρτησή της για την καθυστέρηση όπως υποστηρίζει της Δημάρχου Χαλκιδέων, να ενημερώσει σχετικά με την στατικότητα του κτιρίου των ΕΠΑΛ, ύστερα από τη σεισμική δόνηση του Δεκεμβρίου.

Δείτε την σχετική ανάρτηση

Κάποιες φορές, οι συνθήκες είναι τέτοιες που, οτιδήποτε άλλο, φαντάζει μικρό. Όχι όμως όταν, αυτό το ” άλλο”, έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα ειδικά παιδιών! Από 24 Φεβρουαρίου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, με έκθεσή τους, της οποίας είχε λάβει γνώση η δήμαρχος, έρχεται σήμερα, έντεκα(11)! μέρες μετά και γνωστοποιεί την προαναφερόμενη έκθεση!

Οι  απορίες μου λοιπόν πολλές. Από την αρχή της θητείας μου, ως πρόεδρος της β/θμιας σχολικής επιτροπής, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για το συγκρότημα των ΕΠΑΛ, κτιριακό, σύστημα θέρμανσης κλπ. Ακόμη, σε δημοτικά συμβούλια, πάλι, αναφερόμουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα και στα προβλήματά του.

Ο σεισμός, έλαβε χώρα τη 28η Δεκεμβρίου! Τα σχολεία, άνοιξαν 9 Ιανουαρίου και παρ” όλα αυτά, το συγκρότημα των ΕΠΑΛ, “υποδέχτηκε” κανονικά τους μαθητές του, χωρίς από πλευράς δημοτικής αρχής, καμίας ανακοίνωσης ή έστω ενημέρωσης ελέγχου του συγκροτήματος!Γιατί λοιπόν αυτή η καθυστερημένη γνωστοποίηση στους άμεσα ενδιαφερόμενους, του πορίσματος των Τ.Υ.; Άραγε, έπρεπε να προηγηθεί ο  θάνατος του μικρού μαθητή στις Σέρρες; ή η τραγωδία των Τεμπών;

Ελλείψεις, παραβλέψεις χρόνων και ευθύνες πολλών προγενέστερων δημοτικών αρχών, ” βαραίνουν” το θέμα του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ. Ευχή μου, έστω και τώρα, χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, να προλάβουμε καταστάσεις μη αναστρέψιμες! Το οφείλουμε στα παιδιά! Πλέον και στα παιδιά που ” έφυγαν”, χωρίς να προλάβουν να “δουν”, “διαφορετική” την πατρίδα μας!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!