Αποκλειστικό -Χαλκίδα: Υπάρχει καθίζηση;-Φωτογραφίες ΣΟΚ- Μιλούν οι διευθυντές των 2 ΕΠΑΛ και ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας για το κτίριο

Η ανάρτηση της Δημάρχου, αναφορικά με την στατικότητα του κτιρίου των ΕΠΑΛ Χαλκίδας, -έπειτα από τον σεισμό του Δεκεμβρίου- και την σχετική επιτροπή που συστάθηκε, ώστε να διενεργήσει αυτοψία στις κτιριακές εγκαταστάσεις, οδήγησε σε αναρτήσεις δημοτών ακριβώς κάτω από την ανάρτηση, που κάνουν λόγο για ακαταλληλότητα εν γένει του κτιριακού συγκροτήματος. Συνοδεύουν δε τις επικρίσεις τους με σοκαριστικές φωτογραφίες από διάφορα σημεία μέσα στα ΕΠΑΛ, στις οποίες αποτυπώνεται η μεγάλη ανησυχία τους, για το πόσο ασφαλές είναι το κτίριο που φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες μαθητές.

Το Evia online στο πλαίσιο της έγκυρης και ερευνητικής δημοσιογραφίας που ασκεί συνομίλησε με πρόσωπα υπεύθυνα -που έχουν γνώση λόγω θέσης- της πραγματικής κατάστασης της κτηριακής υποδομής που αντί να προκαλεί στους μαθητές την επιθυμία να προσέρχονται για μάθημα τους προκαλεί – στην καλύτερη περίπτωση – προβληματισμό για την ασφάλειά τους.

Πίσχινας Γιώργος Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ: 

Υπάρχει ένα σημείο μόνο που είναι επικίνδυνη η κολώνα. Είμαι 30 χρόνια εδώ και επειδή το κτίριο είναι χτισμένο στον βούρκο είχε γίνει κάποια καθίζηση στο πάτωμα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις. Τα γραφεία δεν λειτουργούν όχι λόγω στατικότητας αλλά λόγω τοιχοποιίας. Κάποια τοίχιο έχουν ρογμώσεις. Αυτό υπήρχε και πριν το σεισμό. Για ασφάλεια μεταφερθήκαμε από χθες εμείς οι καθηγητές σε άλλες αίθουσες.

Γρηγορούδη Αθηνά Διευθύντρια 1ου ΕΠΑΛ: 

Δεν έχουμε στα χέρια μας το έγγραφο από τη έκθεση αυτοψίας, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί δεν γνωρίζω τι αναφέρει. Εμάς στα χέρια μας, ήρθε η ενημέρωση από την Δήμαρχο όπως δημοσιεύθηκε και στην σελίδα του Δήμου Χαλκιδέων. Τελευταίος έλεγχος για την στατικότητα έγινε το 2010 αν θυμάμαι καλά γιατί εγώ είμαι λίγο καιρό εδώ. Οι ρωγμές στα σημεία αυτά υπήρχαν και πριν τον σεισμό.

κ. Φράγκος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας και πρώην Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ: Θυμάμαι επί δημαρχίας κ. Παγώνη ο οργανισμός σχολικών κτιρίων είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα στατικότητας. Η καθίζηση είναι το θέμα, επειδή είναι χτισμένο σε βούρκο το συγκρότημα. Αυτές οι ρωγμές που υπάρχουν στα δοκάρια, υπήρχαν και πριν το σεισμό.

Παγώνης πρώην Δήμαρχος: Οργανισμός σχολικών κτιρίων έδωσε έκθεση που ανέφερε ότι είναι επικίνδυνο και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις οι οποίες και έγιναν. Από κει και πέρα τι έγινε όσον αφορά τη συντήρηση, δεν γνωρίζω. Πρέπει να γίνουν μελέτες και αυτοψίες ώστε να φανεί τι διόρθωση πρέπει να γίνει ακόμα. Θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, όπως τους είχα φέρει και εγώ για να δώσουν εκείνοι μια έκθεση.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!
Σχολιάστε ΕΔΩ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *