Δήμος Χαλκιδέων: Η απαράδεκτη ώρα εργασιών σε σχολείο-Οι κίνδυνοι για τους μαθητές -Οι ευθύνες Δήμου και Ιδιώτη-Η αγωνιώδης καταγγελία μίας μητέρας (ηχητικό) -Τα 5 ερωτήματα στην Έλενα Βάκα

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Όταν το δεξί χέρι δεν γνωρίζει τι ποιεί το άλλο χέρι, συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα που μπορεί όμως να εξελιχθούν σε τραγικά αν κάτι δεν πάει καλά.

Η ιστορία του ωχ αδερφισμού και του μη συντονισμού ή απλώς η μη εφαρμογή της κοινής λογικής, καταγράφηκαν την Τετάρτη στις 7.30 πρωί στο 16ο Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Ελεούσα. Αίφνης εμφανίστηκαν εργάτες και φορτηγό μισθωμένο, για να καθαρίσει και ορθώς τα κουκούλια των πεύκων την καλύτερη ώρα… Της προσέλευσης των μικρών παιδιών.

Η πρωτοβουλία εξαιρετική. Η ώρα όμως απαράδεκτη και μάλιστα χωρίς να υπάρχει όπως θα ακούσετε στην καταγγελία μητέρας καμία ενημέρωση . Αν γινόταν κάποιο ατύχημα η είχε άλλες επιπτώσεις στην υγεία των μαθητών όπως αναφέρεται αναλυτικά η μητέρα η κα Νίκη Καραμάνου τι θα συνέβαινε; Ας ακούσουμε την καταγγελία της, για το απαράδεκτο γεγονός.

Στο πλαίσιο της δεοντολογίας -που τηρούμε απαρέγκλιτα στο eviaonline- επικοινωνήσαμε με τον κο Δημοσθένη Κουτουλή, καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Γεωτεχνικής, Πρασίνου και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων που προέβη στην ακόλουθη δήλωση : “Όντως αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται από τον Δήμο καθαρισμοί δέντρων σε σχολεία με μισθωμένο όχημα, αλλά το πρόγραμμα που πραγματοποιούνται οι εργασίες, δεν το γνωρίζουμε καθώς το καθορίζει ο άνθρωπος, που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο!”

Εδώ λοιπόν αναφύονται τα εξής ερωτήματα που απευθύνονται στην Δήμαρχο Έλενα Βάκα που ηγείται του δήμου. Κα Δήμαρχε: 

1) Ένας οιοσδήποτε ιδιώτης αποφασίζει κατά το δοκούν χωρίς να ενημερώνει τον δήμο;

2) Ο δήμος όταν κάνει συμβάσεις αυτού του είδους, Δεν ελέγχει και Δεν δίνει οδηγίες;

3) Το ίδιο συμβαίνει και σε παρόμοιες συμβάσεις ανάθεσης άλλων έργων;

4) Λειτουργεί ως εποπτεύουσα αρχή όπως οφείλει ο Δήμος ή η κατάσταση θυμίζει την ρήση του θυμόσοφου λαού μας ” Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώστε ;”

5) Ο κάθε συμβεβλημένος ιδιώτης μπορεί αγνοεί οδηγίες χωρίς συνέπειες; Εκτός και αν όπως μας ενημέρωσε ο ευγενέστατος αντιδήμαρχος πρασίνου, ο δήμος δεν εμπλέκεται μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Αναμένουμε κα Δήμαρχε Έλενα Βάκα απαντήσεις στα ερωτήματα, για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Γιατί η ρήση “έλα μωρέ τι θα συμβεί” ισχύει πράγματι. Αλλά μέχρι τη στιγμή που θα συμβεί…

Υγ. Άλλωστε ισχύει διαχρονικά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής η ρήση του Ιπποκράτη “Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν ,το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του Θεραπεύειν “

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!