Εύβοια: Έντονη η μετασεισμική ακολουθία στους Ζάρακες. Ο χάρτης γέμισε μετασεισμούς!

Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται φυσιολογικά. Τον κύριο σεισμό διαδέχτηκαν τρεις μετασεισμοί με τον ισχυρότερο από αυτούς να είναι μεγέθους 3,3 Ρίχτερ.

Νέα σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:18 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια μετά τα 4,5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή με επίκεντρο τους Ζάρακες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους τα 4,5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, με τον Ευθύμιο Λέκκα να εμφανίζεται καθησυχαστικός. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και όλοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τους σεισμούς.

- Διαφήμιση -

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, δήλωσε ότι είναι μετασεισμοί του σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου. «Έχουμε, τόνισε, μια ομαλή μετασεισμική ακολουθία και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Οι μετασεισμικές ακολουθίες των ισχυρών σεισμών διαρκούν συνήθως λίγους μήνες αλλά υπάρχουν και τέτοιες ακολουθίες με διάρκεια πολλών μηνών.

Δείτε εδώ τη μετασεισμική ακολουθία στην Εύβοια LIVE

Σεισμός στους Ζάρακες Ευβοίας

Ο σεισμός των 5 Ρίχτερ

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός 5 Ρίχτερ είχε σημειωθεί το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου, στις 22.06 στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χιλιόμετρα, και επίκεντρο 6 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων στη νότια Εύβοια.

Σε διάστημα 45 λεπτών μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ είχαν σημειωθεί στην ίδια περιοχή ακόμη έξι σεισμικές δονήσεις με την μεγαλύτερη να φθάνει τα 3,2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το πρωί της ίδια ημέρας, το άγνωστο ρήγμα έδωσε σεισμό 4,8 Ρίχτερ και στη συνέχεια άλλους δύο μεγέθους 4,1 και 4,2 Ρίχτερ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!