Εύβοια: Αποκλειστικά (βίντεο και φωτο) Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες κοντά σε Μοναστήρι

Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην θέση “Χωματάκια”, το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πανόραμα στα Φύλλα Ευβοίας, όπου βρίσκεται κοντά η Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Αρμά και καίει σε πευκόφυτη περιοχή σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ευβοίας κ. Ψαρρό, ενώ φαίνεται πως η φωτιά τίθεται υπό έλεγχο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ σπεύδουν και εναέρια μέσα, καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

“Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα κοντά σε οικισμό στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Αρμά, παρά το δύσβατο της περιοχής και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στο σημείο, δείχνει να τίθεται υπό έλεγχο.
Καθοριστική η άμεση και επιτυχημένη επέμβαση ισχυρών επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την υποστήριξη δύο Canadair και ενός ελικοπτέρου Ericsson

Βίντεο Νίκος Τσιργιώτης

Συνδράμουμε το έργο της Πολίτικης Προστασίας με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, και είμαστε σε επιφυλακή προκειμένου το συμβάν να ελεγχθεί πλήρως”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν απο την πρώτη στιγμή και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Fetes club 4×4

O Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος, μιλώντας στο eviaonline δήλωσε “παιδί μου, βλέπουμε καπνό από μακριά πιστεύω ότι με την βοήθεια του Θεού, του Αγ. Γεωργίου του Αρμά και των παιδιών της Πυροσβεστικής που είμαστε σε επαφή δεν θα απειληθεί το Μοναστήρι μας. Φυσάει αρκετά”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!