Εύβοια: “Δόξα τω θεώ εμείς παραλάβαμε το κορίτσι μας ζωντανό”-Τι μας είπε συγγενής φοιτήτριας -Η υγεία των άλλων τραυματιών απο το νησί μας-

Ακόμα προσπαθεί να συνέλθει το Πανελλήνιο από την τραγωδία που εχει κοστίσει μέχρι στιγμής την ζωή σε 47 ανθρώπους κυρίως νέους φοιτητές. Αγνοούνται επίσης μέχρι στιγμής 19 άνθρωποι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι νέοι και νέες από την Εύβοια.

Συνομιλήσαμε με τον συγγενή μιας από τις κοπέλες που είναι φοιτήτρια και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με εγκαύματα και κατάγματα που μας είπε: “Δόξα τω θεώ. Εμείς παραλάβαμε ζωντανό το κορίτσι μας. Το ότι έχει εγκαύματα και κατάγματα είναι μικρό το κακό μπροστά στην τραγωδία, του να την χάναμε, όπως συνέβη με τόσα παιδιά. Αυτά γίνονται συν το χρόνο. Το ψυχολογικό είναι ένα θέμα αλλά το σημαντικό είναι ότι την έχουμε ζωντανή. Οι γονείς της είναι στην Λάρισα. Θλίβομαι για τα θύματα. Τόσα νέα παιδιά με όνειρα έφυγαν άδικα. Ποτέ πια τέτοια τραγωδία.”

Όπως είχαμε αναφέρει από χθες τουλάχιστον τρία παιδιά από τον τόπο μας ταξίδευαν στο προς τις σχολές τους στην Β. Ελλάδα. Το ένα κορίτσι διαμένει στην περιοχή του Βασιλικού. Ο φοιτητής στην Ερέτρια και μία φοιτήτρια στην Χαλκίδα. Οι τραυματισμένες φοιτήτριες από την Εύβοια εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός από τον φοιτητή που έχει γυρίσει σπίτι του και είναι σε καλή κατάσταση. Πλην βεβαίως του σοκ που έχει υποστεί. Επίσης μία κοπέλα από την Χαλκίδα που επέβαινε στο μοιραίο τρένο είναι καλά στην υγεία της και κοντά στην οικογένειά της.


Τα δύο κορίτσια από Χαλκίδα και Βασιλικό, σύμφωνα με τα όσα είπαν στους οικείους τους, τους έσωσε ένας άνδρας αστυνομικός και μάλιστα τραυματισμένος και ο ίδιος, που τα άρπαξε από το τρένο και τα έβγαλε έξω. Μάλιστα η κοπέλα από την Χαλκίδα είχε πάρει ήδη φωτιά και σώθηκε από τον αστυνομικό που έτυχε να συνταξιδεύει.

Με το μοιραίο τρένο ήταν να ταξιδέψουν δύο ακόμη νεαρά παιδιά, ένα αγόρι και μία κοπέλα από την Εύβοια αλλά τελικά δεν ταξίδεψαν γλυτώνοντας την ζωή τους. Από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που θα μείνει ανεξίτηλο σε όλους μας. Κυρίως όμως στην μνήμη των συγγενών των θυμάτων που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμη πως χάθηκαν τόσο άδικα οι δικοί τους άνθρωποι.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!